Home » Lumea digitală » Robotul care poate executa sarcini manuale, scos la vânzare pentru 250.000 de dolari

Robotul care poate executa sarcini manuale, scos la vânzare pentru 250.000 de dolari

Publicat: 24.10.2020
Robotul care poate executa sarcini manuale, scos la vânzare pentru 250.000 de dolari
Creatorii robotului explică faptul că acesta poate să ridice cutii și să le încarce într-o mașină. Credit foto: Agility Robotics

Creatorii robotului explică faptul că acesta poate să ridice cutii și să le încarce într-o mașină.

Agility, un start-up creat de cercetători de la Universitatea de Stat din Oregon, SUA, a anunțat că scoate pe piață unul dintre roboții săi, Digit. Robotul umanoid a fost proiectat pentru a efectua sarcini manuale, cum ar fi ridicare cutiilor de pe rafturi și încărcarea lor într-un camion. Robotul poate fi achiziționat direct de la Agility pentru suma de 250.000 de dolari, notează Tech Xplore.

Majoritatea roboților care au fost construiți în ultimii ani sunt în scopuri de cercetare, iar oamenii de știință din întreaga lume se străduiesc să îi îmbunătățească. Pe pagina lor web, echipa Agility susține că este timpul ca roboții să înceapă să iasă din laboratorul de cercetare și să ajungă în lumea reală, unde pot începe să facă lucruri utile. Ei subliniază că Digit a fost conceput pentru a face exact acest lucru și este gata chiar acum, pentru potențialii clienți.

Digit, muncitorul din depozit

Robotul Digit are o formă vag umană, are două brațe și două picioare și se poate deplasa. Picioarele sale sunt plate și genunchii se îndoaie înapoi, lucru pe care noi nu l-am putea face. De asemenea, nu are cap sau mâini. Dar are rezistență, durabilitate și un computer care îi permite să îndeplinească sarcini în mod autonom, fără supravegherea sau controlul unei persoane.

Cadrul său este din metal gros și se mișcă ca o persoană care face muncă manuală. Se poate apleca și ridica o cutie, o poate duce la destinația dorită, chiar dacă traseul include urcarea scărilor, acolo unde este necesar și o poate lăsa unde îi este indicat.

Echipa de la Agility subliniază faptul că evenimentele actuale îl fac pe Digit ideal pentru companiile care doresc să înlocuiască muncitorii umani cu muncitori robotici. Se remarcă că forța de muncă umană din SUA și alte părți ale lumii este insuficientă din cauza unei varietăți de factori, printre care se numără și actuala pandemie de COVID-19. Ei observă, de asemenea, că Digit a fost conceput pentru a funcționa în lumea reală; utilizatorii nu trebuie să modifice mediul de lucru pentru a se potrivi nevoilor sale; poate funcționa oriunde lucrează deja ființele umane.

Echipa de la Agility explică  că își propune să se implice pe termen lung în activitatea de fabricare și vânzare a roboților. Recent, au primit o finanțare de 20 de milioane de dolari în finanțare de la o varietate de investitori. De asemenea, au încheiat recent un acord cu Ford Motor Company pentru roboți care pot fi folosiți pentru încărcarea și descărcarea cutiilor de pe vehicule cu conducere automată.

Citește și:

Un restaurant din Coreea de Sud folosește roboți pentru a-și servi clienții

Robotul japonez de 18 metri a fost filmat în timp ce îngenunchează și își mișcă brațele

Ford a angajat primii roboţi cu patru picioare. Care este sarcina lui Fluffy

Forțele Aeriene ale SUA folosesc câinii roboți pentru a-și apăra bazele militare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase