Home » Lumea digitală » Producătorul de cipuri AMD își va achiziționa competitorul Xilinx. La cât ajunge valoarea tranzacției

Producătorul de cipuri AMD își va achiziționa competitorul Xilinx. La cât ajunge valoarea tranzacției

Producătorul de cipuri AMD își va achiziționa competitorul Xilinx. La cât ajunge valoarea tranzacției
Sursa foto: AMD
Publicat: 01.11.2020

Producătorul de cipuri Advanced Micro Devices a ajuns la un acord pentru achiziţia competitorului Xilinx într-o tranzacţie de 35 de miliarde de dolari, în contextul în care vrea să-şi extindă ambiţiile în piaţa centrelor de date, potrivit Financial Times.

Tranzacţia ar putea fi finalizată până la sfârşitul anului 2021 şi va crea un gigant cu 13.000 de ingineri şi investiţii anuale de 2,7 miliarde dolari pentru cercetare şi dezvoltare. AMD a explicat că tranzacţia îi va genera economii de 300 milioane dolari în următoarele 18 luni.

Combinaţia dintre cele două companii americane va intensifica lupta AMD cu Intel pentru piaţa cipurilor utilizate în centrele de date. Mai mult, AMD produce şi cipuri pentru computere şi console de gaming, ambele categorii înregistrând o creştere puternică în timpul pandemiei.

Partenerul principal al celor mai importante companii de tehnologie din toată lumea

„Achiziţia Xilinx marchează următorul pas în călătoria prin care vrem să poziţionăm AMD drept lider de piaţă şi partenerul principal al celor mai importante companii de tehnologie din toată lumea”, a declarat Lisa Su, CEO-ul AMD.

Acţionarii Xilinx vor primi 1,72 acţiuni AMD pentru fiecare acţiune Xilinx pe care o deţin. Un astfel de preţ ridică valoarea unei acţiuni Xilinx la 143 de dolari, cu aproape 25% peste valoarea înregistrată la închiderea şedinţei bursiere de luni.

Acţionarii AMD vor deţine 74% din companie, în urma tranzacţiei

Acţionarii AMD vor deţine 74% din companie în urma tranzacţiei, iar acţionarii Xilinx vor controla restul de 26%, potrivit Mediafax.

AMD a raportat marţi şi rezultate trimestriale, înregistrând o creştere de 56% a veniturilor, de la an la an, pentru trimestrul finalizat în luna septembrie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase