Home » Lumea digitală » YouTube testează o nouă funcție

YouTube testează o nouă funcție

YouTube testează o nouă funcție
Publicat: 28.11.2020

Utilizatorii YouTube vor putea sări mai rapid la părțile interesante din clipurile video, folosind reperele marcate pe bara de progres.

Pentru a beneficia de această facilitate este nevoie ca autorii YouTube să adauge manual capitole pentru fiecare clip. Drept consecință, oferta de conținut bine structurat pe capitole este săracă. Cât despre clipurile încărcate înainte ca YouTube să anunțe noua facilitate, nici nu poate fi vorba, deocamdată.

În general, vizionarea clipurilor este două feluri: de la un capăt la altul pentru cele care ne plac cu adevărat, sau sărind peste porțiunile neinteresante până ajungem la o secvență care să ne capteze atenția. Însă de acum, vom putea sări exact la momentele interesante folosind capitolele delimitate de autorul clipului respectiv. Apreciind avantajele aceste facilități, YouTube testează folosirea tehnologiilor machine learning pentru analizarea și adăugarea automată a capitolelor, complet cu timestamp-uri, în clipurile video.

Adăugarea automată a capitolelor video, un experiment YouTube

Testul vizează deocamdată doar un număr restrâns de clipuri și are drept scop eliberarea creatorilor de povara introducerii manuale a capitolelor. Teoretic, folosirea tehnologei AI pentru detectarea capitolelor și etichetare automată va îmbunătăți experiența YouTube, clipurile video devenind mai ușor de parcurs. În practică, forțarea acestei tehnologii pentru întreaga librărie de conținut ar putea să nu fie o idee chiar atât de bună, algoritmii AI generând în anumite situații rezultate neașteptate sau pur și simplu nepotrivite.

Citește continuarea pe Go4it!

2020 lovește din nou: Google a anulat clasamentul YouTube Rewind

Un canal popular de YouTube spune că mașina electrică Dacia Spring ar putea fi o adevărată revoluție

Familia regală a României și-a făcut canal de Youtube

TikTok are un nou rival: Shorts, lansat de Youtube

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase