Home » Lumea digitală » Gamerii din întreaga lume, rușinați de cât de mult timp petrec cu jocurile video

Gamerii din întreaga lume, rușinați de cât de mult timp petrec cu jocurile video

Gamerii din întreaga lume, rușinați de cât de mult timp petrec cu jocurile video
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 11.01.2021

Mai mult de un sfert dintre gamerii din întreagă lume se simt rușinați de cât de mult timp petrec cu jocurile video și ascund acest lucru părinților, arată cercetările globale realizate de Kaspersky.

27% dintre gameri la nivel global se simt rușinați de cât de mult timp petrec cu jocurile video și ascund acest lucru părinților, arată cercetările globale realizate de Kaspersky.

Potrivit gamerilor chestionați, această rușine legată de timpul petrecut jucându-se este din cauza stigmelor arhaice despre jocurile video, cum ar fi „sunt dăunătoare pentru sănătatea ta” (61%) sau „afectează creierul” (42%).

Cea mai mare dezamăgire pentru gamerice

Cea mai mare dezamăgire pentru gameri este că, în timp ce părinții apreciază multe dintre aspectele pozitive – creativitatea (43%), abilitățile sociale (34%), rezolvarea problemelor (31%) – sunt mai puțin capabili să le înțeleagă pasiunea, în principal din cauza faptului că jocul în sine și elementele sociale ale jocului sunt atât de diferite de filme și muzică. De fapt, jumătate (47%) consideră că, dacă părinții lor ar înțelege anumite jocuri, relația lor s-ar îmbunătăți.

Cercetarea „Generation Game” analizează situația jocurilor video din 2020 în 17 țări, cu 5.031 de respondenți și ia în considerare modul în care dinamică dintre jucători și părinții lor s-a schimbat și ce se poate face pentru a sparge barierele și stigmatele, potrivit Mediafax.

Cel puțin 5-10 ore pe săptămână de jocuri video

Toți respondenții aveau vârstă sub 35 de ani, răspândiți uniform în funcție de sex, vârstă și socioeconomie, considerându-se gameri și jucând cel puțin 5-10 ore pe săptămână pe un computer. Țările sunt: Rusia, SUA și Marea Britanie (cel puțin 500 fiecare), Argentina, Brazilia, Chile, China, Columbia, Germania, Italia, Mexic, Peru, Arabia Saudită, Africa de Sud, Spania, Turcia și EAU (cel puțin 250 fiecare).

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase