Home » Lumea digitală » Cele mai multe breșe de securitate în domeniul informatic au fost înregistrate în 2020

Cele mai multe breșe de securitate în domeniul informatic au fost înregistrate în 2020

Cele mai multe breșe de securitate în domeniul informatic au fost înregistrate în 2020
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 20.02.2021

Cele mai multe breșe de securitate în domeniul IT au fost înregistrate în 2020. Potrivit unui raport Redscan bug-urile de severitate ridicată și critice identificate în 2020 depășesc suma totală a vulnerabilităților raportate în urmă cu 10 ani.

Realizatorii raportului citat de Blogul din România al producătorului de soluţii de securitate Eset susțin că în 2020 s-au înregistrat mai multe breșe de securitate decât în orice alt an până în prezent. Raportul a fost realizat cu ajutorul datelor colectate de Institutul Național de Standarde și Tehnologie (NIST) a Statelor Unite despre vulnerabilitățile și expunerile comune.

Raportul Redscan a dezvăluit că anul trecut au fost raportate 18.103 de vulnerabilități, cele mai multe, 10.342, fiind clasificate ca severitate ridicată sau critică. De fapt, bug-urile de severitate ridicată și critică dezvăluite în 2020 au depășit suma totală a vulnerabilităților identificate în 2010.

„Profesioniștii din domeniul securității ar trebui să fie îngrijorați”

Printre constatările cheie a fost creșterea defectelor de securitate care nu necesită nicio interacțiune cu utilizatorul. Acestea au reprezentat 68% din total, potrivit Mediafax.

„Profesioniștii din domeniul securității ar trebui să fie îngrijorați de faptul că mai mult de două treimi din vulnerabilitățile înregistrate în 2020 nu necesită nicio interacțiune a utilizatorului de niciun fel pentru a fi exploatată. Atacatorii care exploatează aceste vulnerabilități nici măcar nu au nevoie de țintele lor pentru a efectua în mod involuntar o acțiune, cum ar fi să dați click pe un link rău intenționat într-un e-mail. Aceasta înseamnă că atacurile pot fi foarte ușor trecute cu vederea”, a avertizat Redscan.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase