Home » Lumea digitală » Apple va crea un laborator de cipuri la München

Apple va crea un laborator de cipuri la München

Apple va crea un laborator de cipuri la München
Tim Cook, directorul executiv Apple / Credit foto: Shutterstock
Publicat: 12.03.2021

Apple a anunțat că intenționează să creeze un important laborator de cipuri la München, ca parte a unui plan de investiții de un miliard de euro în Germania, în următorii trei ani, anunță CNBC.

Firma cu sediul în Cupertino a anunțat miercuri că va deschide o nouă facilitate de 30.000 de metri pătrați în Karlstrasse, în centrul Münchenului, la sfârșitul anului viitor.

Apple a declarat că va face din München „Centrul european de proiectare a siliciului” și că va angaja sute de persoane.

Apple a susținut că noul laborator va fi cel mai mare site de cercetare și dezvoltare din Europa pentru semiconductori și software, sugerând că va eclipsa site-uri similare precum cel al Arm din Cambridge și NXP din Eidenhoven.

Criza cipurilor provoacă pierderi

Anunțul vine în timp ce lumea se luptă pentru o penurie de cipuri care a provocat pierderi sectorului auto și altor industrii. Deficitul global de cipuri a îngrijorat guvernele din întreaga lume. Semiconductorii sunt utilizați în aproape toate dispozitivele electronice, de la laptopuri și telefoane mobile până la senzorii de frână din mașini.

Inginerii noii facilități Apple se vor concentra pe tehnologiile wireless 5G și următoarele, a spus Apple, adăugând că vor dezvolta și modemuri pentru produsele Apple.

Apple are 4.000 de angajați în toată Germania și angajează deja 1.500 de ingineri în șapte sedii din München.

Câți bani a cheltuit Apple

Apple susține că a cheltuit peste 15 miliarde de euro cu peste 700 de companii din Germania în ultimii cinci ani, inclusiv producătorul de cipuri Infineon și firma de baterii Varta.

Munchen este unul dintre centrele tehnologice de top din Europa, iar alți giganți tehnologici îl folosesc pentru cercetare și dezvoltare. Google are aproximativ 1.000 de angajați în oraș, potrivit Mediafax. De asemenea, orașul găzduiește giganți auto precum BMW și Audi, care au mii de ingineri pe care Apple ar putea să-i angajeze pentru proiectul său de mașini.

Apple nu este singura care înființează noi laboratoare de cipuri în Europa. Gigantul tehnologic chinez Huawei a primit undă verde în iunie anul trecut pentru a construi o unitate de cercetare a cipurilor de 1 miliard de lire sterline în Cambridge, Anglia.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase