Câți oameni s-au înscris să primească Internet de la Elon Musk

06 05. 2021, 09:18
Sursa foto: NASA

SpaceX a primit peste 500.000 de pre-comenzi pentru Starlink, serviciul său de internet prin satelit, și nu anticipează că vor exista probleme tehnice în a satisface cererea, a declarat Elon Musk, fondatorul companiei.

„Singura limitare este densitatea ridicată a utilizatorilor din zonele urbane”, a scris Musk pe Twitter, răspunzând la o postare a unui reporter CNBC care afirma că depozitele de câte 99 de dolari pe care SpaceX le-a primit pentru serviciu sunt integral rambursabile și nu garantează serviciul.

„Mai multe provocări vor fi atunci când vom ajunge la milioane de utilizatori”, a mai spus Musk.

SpaceX nu a stabilit o dată pentru lansarea serviciului Starlink. Serviciul comercial nu a putut fi oferit în 2020, așa cum se planificase anterior.

Compania intenționează să ridice, în cele din urmă, un total de 12.000 de sateliți în constelația Starlink care va costa la final aproximativ 10 miliarde de dolari și prin care se va oferi Internet de mare viteză direct din spațiu în toate părțile globului, potrivit Reuters.

În prezent aflată în teste, conexiunea la Starlink oferă o viteză de transfer de 150 Mbps pentru download și aproximativ 25 Mbps upload. Reprezentanții companiei lui Elon Musk au anunțat că, în timp, conexiunea va fi îmbunătățită cu viteze de până la 1 Gbps.

Competiție între Musk și Bezos pe rachete și sateliți

Construirea și trimiterea de rachete în spațiul cosmic este o afacere în care s-a investit mult. Doi dintre cei mai bogați oameni din lume, Jeff Bezos, fondatorul Amazon (AMZN.O), și Elon Musk, care este, de asemenea, și CEO-ul producătorului auto Tesla Inc (TSLA.O), au investit miliarde de dolari de-a lungul anilor pentru a intra în această piață.

Musk și Bezos s-au luptat public în proiectele care vizează sateliții.

Luna trecută, Comisia federală pentru comunicații (FCC) din SUA a aprobat planul SpaceX de a desfășura niște sateliți Starlink pe o orbită mai joasă decât cea planificată, cu respectarea unei serii de condiții privind siguranța.

SpaceX a fost de acord să accepte că sateliții lor s-ar putea confrunta cu interferențe din partea sateliților din cadrul proiectului Kuiper al Amazon, care la rândul lui va oferi Internet de mare viteză din spațiu.

Vă recomandăm să citiți și:

Locuitorii unui sat din Franța spun că sateliţii Starlink ai lui Elon Musk afectează laptele vacilor

Cât costă accesul la rețeaua Starlink?

O parte din sateliții Starlink ai SpaceX s-au pierdut deja în orbită și este îngrijorător

SpaceX este interesat de plasarea unei constelații Starlink în jurul planetei Marte