Home » D:News » China vrea să pedepsească activităţile asociate cu industria criptomonedelor

China vrea să pedepsească activităţile asociate cu industria criptomonedelor

China vrea să pedepsească activităţile asociate cu industria criptomonedelor
Sursă foto: Pixabay
Publicat: 13.10.2021

China caută metode prin care să pedepsească activităţile asociate cu industria criptomonedelor, deoarece legile actuale nu pot fi momentan aplicate.

Sistemul judecătoresc chinez încearcă să găsească moduri prin care să condamne activităţile asociate cu spaţiul crypto, scrie Coindesk. Analiştii pieţei estimează că vor fi emise mai multe interpretări judiciare în viitorul apropiat, spune jurnalistul Colin Wu, citând revista politică Caijing, potrivit Mediafax.

Legile actuale din China, care fac ilegale activităţile comerciale cu monede digitale, nu pot fi momentan aplicate, aşa că guvernul are nevoie ca sistemul judiciar să poată interpreta ultima serie de restricţii.

China a declarat ilegale toate tranzacţiile cu criptomonede

Luna trecută, China a declarat ilegale toate tranzacţiile cu monede virtuale. Acum, revista Caijing sugerează că închiderea exchange-urilor cu expunere pe crypto ar putea însemna că activităţile ilegale vor avea un caracter din ce în ce mai disimulat.

Bitmain, un producător chinez de echipamente de minare a criptomonedelor, a declarat că va opri vânzarea produselor către clienţii din China continentală pentru a se plasa în linie cu noile reguli impuse de guvernul de la Beijing.

În prezent, preţul unui Bitcoin depăşeşte 57.000 de dolari, în creştere cu 3,8% în ultimele 24 de ore, volumul de tranzacţionare ajungând la 1,1 miliarde de dolari în acest interval de timp. Randamentul de la începutul anului este de aproape 100%.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase