Home » Lumea digitală » Elon Musk critică Metaversul, spune că Neuralink e mai bun. „Nu înțeleg. Sau hai să spunem că nu înțeleg încă”

Elon Musk critică Metaversul, spune că Neuralink e mai bun. „Nu înțeleg. Sau hai să spunem că nu înțeleg încă”

Publicat: 08.01.2022

Într-un nou interviu, CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, a atacat conceptul de Metavers, ciudata lume virtuală pe care compania Facebook, acum cunoscută ca Meta, o construiește pentru a aduce ceva în plus pe lângă plictisitoarele ecrane bidimensionale. De asemenea, Musk spune că propriul său Neuralink e mai bun.

„Sunt ca unul dintre acei oameni care respingea internetul [în] 1995 ca fiind un moft sau ceva care nu va duce niciodată la nimic?” a întrebat Musk.

„Sigur că poți pune un televizor pe nas; nu sunt sigur că asta te plasează „în metavers”, a adăugat el, conform Futurism.

Musk cu siguranță nu pare atras de ideea de a „lega un ecran enervant de față toată ziua și de a nu dori să-l mai dea jos vreodată”. „Devine inconfortabil să ai chestia asta legată de cap tot timpul. Cred că suntem departe de a ne cufunda în metavers”, a adăugat el.

De ce spune Elon Musk că Neuralink e mai bun?

Elon Musk spune că Neuralink e mai bun: un cip implantat chirurgical în creier, prin intermediul companiei de interfețe creier-computer pe care el a fondat-o împreună cu o altă persoană.

„Pe termen lung, un Neuralink sofisticat te-ar putea pune pe deplin într-o realitate virtuală”, a spus el.

Compania Meta, cunoscută anterior sub numele de Facebook, a început să promoveze foarte puternic Realitatea Virtuală în ultima vreme, spunând că Metaversul este o modalitate mai semnificativă de conectare cu ceilalți prin intermediul unei căști VR.

Dar chiar și vicepreședintele pentru afaceri globale și comunicații al companiei, Nick Clegg, a recunoscut recent că experiența nu este încă perfectă.

„Dacă îmi ridic capul, este pentru că îmi beau cafeaua și căștile astea nenorocite sunt prea voluminoase pentru ca să-mi beau cafeaua fără să-mi mișc căștile”, a spus Clegg.

„Nu înțeleg. Sau hai să spunem că nu înțeleg încă”

Musk a avut ceva de spus și despre Web3, conceptul de democratizare a internetului, reconstruindu-l în jurul blockchainului. El a descris Web3 drept „mai mult marketing decât realitate”.

„Nu înțeleg. Sau hai să spunem că nu înțeleg încă”, a adăugat el disprețuitor.

Dar Musk s-a oprit să condamne definitiv ideea metaversului sau a Web3. El a susținut că există „pericolul” de a nu putea „vedea un scenariu convingător de metavers”, comparându-și perspectiva cu David Letterman care distruge ideea internetului într-un interviu din 1995 cu Bill Gates, un videoclip pe care Elon Musk l-a distribuit recent pe Twitter.

Dacă ideea Metaversului va avea succes în cele din urmă sau va muri ca un moft, este mult prea devreme să putem trage o concluzie. În plus, Musk s-a mai înșelat și înainte.

Deși tehnologiile VR au evoluat enorm, ele sunt încă departe de mainstream; nici măcar nu se apropie de numărul de oameni prezenți astăzi pe platforma socială Facebook.

Va reuși un cip implantat chirurgical în creier să convingă destui clienți în cazul în care căștile VR eșuează? Acest lucru pare și mai greu de crezut.

Vă recomandăm să citiți și:

WhatsApp introduce funcţia Community pentru iPhone

Un start-up românesc, compania de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa Centrală în trei ani

Spionul din sufragerie. Cercetătorii au transformat un aspirator în dispozitiv de spionaj

Un nou tip de senzori optici permite un transfer de 100 de ori mai rapid de date

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase