Home » Știință » Agenția Medicamentului din Statele Unite autorizează un sistem de Realitate Virtuală pentru a reduce durerea de spate

Agenția Medicamentului din Statele Unite autorizează un sistem de Realitate Virtuală pentru a reduce durerea de spate

Agenția Medicamentului din Statele Unite autorizează un sistem de Realitate Virtuală pentru a reduce durerea de spate
Foto: Pixabay
Publicat: 18.11.2021

Agenția pentru Medicamente din Statele Unite a autorizat marți, 16 noiembrie, un sistem de realitate virtuală (VR) de la Applied VR pentru a reduce durerea de spate, după ce majoritatea pacienților dintr-un test al dispozitivului au arătat un disconfort mai mic.

Dispozitivul, EaseVRx, folosește terapia cognitiv-comportamentală și alte metode asociate pentru a ajuta la reducerea durerii și este destinat utilizării casnice, scrie Reuters.

Sistemul care reduce durerea de spate este format dintr-o cască de Realitate Virtuală și un controler, împreună cu un amplificator de respirație atașat la setul cu cască pentru utilizare în exerciții de respirație profundă. Tratamentul constă în 56 de ședințe VR, de 2-16 minute, cu un program de tratament de opt săptămâni.

Realitatea virtuală nu poate reduce doar durerea de spate, ci poate fi aplicată în mod inedit și altor afecțiuni

Dispozitivul a fost autorizat pe baza rezultatelor studiilor care au evaluat 179 de pacienți, unde aproximativ 65% dintre pacienți au prezentat o reducere mai mare de 30% a durerii.

Dezvoltatorul de software Applied VR are o serie de dispozitive de realitate virtuală în curs de dezvoltare pentru boli, inclusiv anxietate și durere generală.

Anul trecut, un mic studiu a sugerat că imersiunea în realitatea virtuală poate ameliora o parte din durerea contracțiilor înainte de naștere.

Vă recomandăm să citiți și:

Dieta care contribuie la o performanță cognitivă mai bună. Ce presupune

Reputat ginecolog italian: Dieta ketogenică sporeşte fertilitatea la femei

Moda ”fără gluten” este de fapt nocivă şi duce la creşterea riscului apariţiei uneia dintre cele mai grave boli. Au fost analizaţi 200.000 de oameni

Veninul de păianjen ar putea deţine secretul pentru fabricarea unei noi clase de medicamente împotriva durerii

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase