Home » Lumea digitală » Elon Musk crede că știe cine ar putea fi creatorul misterios al Bitcoin

Elon Musk crede că știe cine ar putea fi creatorul misterios al Bitcoin

Publicat: 03.01.2022

Elon Musk pare să fie de acord cu mulți alții că expertul în criptomonede Nick Szabo ar putea fi Satoshi Nakamoto, creatorul misterios al monedei digitale Bitcoin.

„Puteți să vă uitați la evoluția ideilor înainte de lansarea Bitcoin și să vedeți cine a scris despre acele idei”, i-a spus Elon Musk cercetătorului în inteligență artificială Lex Fridman într-un podcast, când a fost întrebat ce părere are despre identitatea lui Nakamoto.

Miliardarul care deține Tesla a spus că, deși „e evident că” nu știe cine a creat Bitcoin, teoriile lui Szabo par fundamentale pentru crearea liderului criptomonedelor, relatează Yahoo!news.

„Se pare că Nick Szabo este probabil, mai mult decât oricine altcineva, responsabil pentru evoluția acestor idei”, a spus el.

„Pretinde că nu este Nakamoto, dar eu nu sunt sigur. El pare să fie cel mai responsabil pentru ideile din spatele Bitcoin față de oricine altcineva”, a continuat Musk.

Satoshi Nakamoto a creat Bitcoin în urmă cu 13 ani

Bitcoin a fost propus pentru prima dată în octombrie 2008 de Satoshi Nakamoto, un pseudonim în spatele căruia oamenii credeau că se ascunde cel puțin o persoană.

În 2014, o echipă de cercetători lingvistici a comparat ghidul de promovare al Bitcoin făcut de Nakamoto cu scrisul lui Szabo și al altor 10 posibili creatori. Ei au considerat că rezultatele sunt incontestabile.

„Numărul de asemănări lingvistice dintre scrisul lui Szabo și ghidul Bitcoin este nemaipomenit”, au spus cercetătorii, adăugând: „Niciunul dintre ceilalți autori posibili nu a avut nici pe departe o potrivire la fel de bună”.

Musk spune că nu e importantă identitatea creatorului Bitcoin

Un raport din 2015 al New York Times a spus, de asemenea, că Szabo a inventat Bitcoin. El a vorbit public despre istoria criptomonedei și a tehnologiei blockchain, dar a negat în mod repetat afirmațiile că el este inventatorul anonim din spatele activului digital. Un alt motiv pentru care este legat de Bitcoin este faptul că, în 1998, a creat criptomoneda „bit gold”.

Musk spune că nu e importantă identitatea creatorului misterios din spatele Bitcoin: „Oricum, ce este un nume? E doar un nume atașat unei idei. Ce înseamnă, de fapt?”.

Argumentând ce a vrut să spună, Elon Musk l-a citat pe William Shakespeare: „Indiferent cum ai numi un trandafir, ar mirosi la fel de dulce”.

Vă recomandăm să citiți și:

90% din cantitatea de Bitcoin a fost minată până acum. Când va fi minat restul de 10%?

El Salvador va construi un oraș Bitcoin la baza unui vulcan. Orașul „va include de toate”

Chinezii îl critică pe Elon Musk, ai cărui sateliți au amenințat stația spațială

Elon Musk a dezvăluit când ar putea Neuralink să implanteze cipuri în creieri umani

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase