Home » Lumea digitală » Antenele de satelit Starlink ale lui Elon Musk, „un adevărat magnet” pentru pisici

Antenele de satelit Starlink ale lui Elon Musk, „un adevărat magnet” pentru pisici

Antenele de satelit Starlink ale lui Elon Musk, „un adevărat magnet” pentru pisici
Foto: Aaron Taylor/Twitter
Publicat: 09.01.2022

Se pare că antenele de satelit ale serviciului de internet Starlink de la SpaceX (încercarea lui Elon Musk de a-și plasa compania spațială ca furnizor de servicii de internet folosind constelații de sateliți) atrag pisicile în zilele reci.

Într-un tweet recent al unui client Starlink, pot fi numărate cel puțin cinci pisici ghemuite pe discul receptorului, aparent pentru a-și menține temperatura corpului profitând de căldura pe care antena o produce.

„Starlink funcționează perfect până când pisicile descoperă că antenele de satelit degajă un pic de căldură în zilele mai reci”, a scris utilizatorul de Twitter Aaron Taylor în ajunul Anului Nou, citat de Futurism.

Antenele de internet Starlink sunt confortabile pentru multe viețuitoare

Starlink este serviciul de internet al SpaceX care folosește sateliți orbitali, dintre care unii au declanșat recent un incident internațional după ce stația spațială chineză a trebuit să se abată din calea lor; însă infestarea cu feline terestre simpatice nu poate fi evitată atunci când antenele nu sunt folosite.

Este posibil ca discurile să atragă și alte creaturi mici, iar un utilizator Reddit s-a gândit să folosească imagistică termică pentru a determina de ce se adună animalele în jurul antenelor.

„Mi-am verificat discul cu o cameră termică și aceasta a arătat că întreaga antenă, chiar și partea din spate, este caldă. Deci, în general, ați putea [vedea] animale sub sau în jurul ei dacă este montată la sol”, a declarat un utilizator Reddit.

Nu este clar dacă pisicile provoacă întreruperi ale serviciului de internet

Alți utilizatori au fost îngrijorați că păsările cocoțate pe marginea discului ar putea lăsa excremente în acesta, astfel creând potențiale probleme de performanță. Totuși, nu este clar dacă intrușii provoacă întreruperi ale serviciului.

În trecut, publicațiile nu au avut recenzii favorabile pentru acest furnizor de internet, așa că, deși poveștile despre pisici care stau pe antene abundă, ar fi nevoie de o investigație amănunțită pentru a afla dacă problemele sunt cauzate de aceste animale.

Vă recomandăm să citiți și:

Elon Musk crede că știe cine ar putea fi creatorul misterios al Bitcoin

De ce Apple vrea să scaneze iPhone-urile

Cum să îți folosești telefonul mobil sau computerul pentru hotspot Wi-Fi

Cum te ajută Google să găsești melodiile preferate, chiar dacă nu știi cum se numesc

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase