Apple este prima companie de 3 trilioane de dolari din lume

08 01. 2022, 12:00
Foto: Shutterstock

Apple a atins un nou record istoric. Producătorul de iPhone-uri a depăşit o valoare de piaţă de 3 trilioane de dolari luni, fiind prima companie tranzacţionată la bursă care a atins această cifră vreodată.

Acţiunile Apple (AAPL) au crescut pentru scurt timp cu aproximativ 3%, până la un nou maxim istoric de 182,88 USD, depăşind cei 182,85 USD per acţiune de care avea nevoie pentru a avea o valoare de 3 trilioane USD.

Valoarea de piaţă a Apple a depăşit pentru prima dată pragul de 1 trilion de dolari în august 2018, iar, doi ani mai târziu, în august 2020, a depăşit valoare de 2 trilioane de dolari, notează CNN.

Cum a ajuns Apple la 3 trilioane de dolari

Anul 2021 a fost unul bun pentru companie, vânzările crescând cu aproximativ 35% datorită milioanelor de clienţi ce şi-au achiziţionat ultimele modele de iPhone sau şi-au cumpărat abonamente pe Apple Music, Apple TV+, iCloud şi Apple Arcade.

În scurt timp, este posibil ca gigantului condus de Tim Cook să i se alăture în „clubul celor de 3 trilioane de dolari” şi compania Microsoft (MSFT) care valorează acum aproximativ 2,5 trilioane.