Home » Lumea digitală » Un om a antrenat un AI oribil folosind milioane de postări de pe forumul 4chan

Un om a antrenat un AI oribil folosind milioane de postări de pe forumul 4chan

Publicat: 15.06.2022

Un bărbat a antrenat un AI (sistem de inteligență artificială) oribil folosind milioane de postări de pe platforma 4chan, apoi a eliberat monstruozitatea pe internet, lăsând-o să posteze direct pe forum.

Și nu este vorba de postări vechi de pe 4chan. Yannic Kilcher, cercetător AI și YouTuber, a folosit peste trei milioane de discuții de pe 4chan, din infamul „/pol/”, una dintre cele mai îngrozitoare porțiuni ale site-ului deja cunoscut pentru postarea de subiecte cel puțin dubioase.

Kilcher nu a fost tocmai surprins de rezultate și a spus că, într-un mod ciudat, avem ce învăța din construirea unui model bazat pe tot ce este mai rău pe internet, scrie Futurism.

Un AI oribil, liber pe internet

„Modelul a fost bun, dar într-un sens teribil. A încapsulat perfect amestecul de ofensivitate, nihilism, trolling și neîncredere profundă în orice informație, sentimente conținute în majoritatea postărilor din /pol/”, a spus Kilcher într-un videoclip pe care l-a încărcat la începutul lunii iunie.

Chiar dacă în cele din urmă a fost dezvăluit faptul că postările îi aparțineau unui AI oribil din națiunea insulară Seychelles, postările au avut parte de multă atenție și interacțiune în prealabil.

Zona gri a Internetului

Forumul 4chan este un fel de zonă gri a internetului: orice lucru poate fi postat atât timp cât este legal din punct de vedere tehnic. Forumul este atât de rău încât Kilcher a emis un avertisment de conținut înainte de a explica de ce AI-ul său este de fapt „mai veridic” decât alte rețele neuronale.

„Modelul este destul de josnic, trebuie să vă avertizez. Este și cum ai accesa direct site-ul și ai interacționa cu utilizatorii”, a spus Klicher în explicația sa.

Vă recomandăm să citiți și:

Un încărcător comun pentru toate smartphone-urile, tabletele și laptopurile

Un sfert dintre utilizatorii de internet folosesc infrastructură predispusă la atacuri

Două miliarde de utilizatori nu mai pot folosi WhatsApp de astăzi

Companiile pot face computere cu celule umane. Care sunt implicațiile etice?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase