De unde provine mirosul cărţilor vechi?

19 08. 2017, 10:00

Secretul din spatele mirosului produs de cărţile vechi se află în compuşi organici volatili din care sunt alcătuite paginile cărţilor, informează IFL Science. 

În timp aceşti compuşi se descompun şi elimină chimicale în aer. De asemenea şi cărţile noi au un miros specific. Diferitele materiale utilizate în timpul producerii cărţii pot schimba mirosul cărţii. Compound Chemistry sugerează că notele de alună sunt redate de benzaldehide, în timp ce notele de vanilie sunt produse de vanilină. Mirosul dulceag provine de la toluen, etil benzen şi 2-etil hexanol. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Prima editură dedicată promovării culturii române din Spania
 
Revolutia tiparului: imprimanta care scoate o carte in 5 minute
 
Parfum de carte
 
Prima carte tipărită în America intră în Cartea Recordurilor, devenind cea mai scumpă carte vândută la licitaţie (FOTO)