Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Cine a fost primul preşedinte american care a zburat la bordul unui Air Force One?

Cine a fost primul preşedinte american care a zburat la bordul unui Air Force One?

Cine a fost primul preşedinte american care a zburat la bordul unui Air Force One?
Publicat: 17.04.2017
Air Force One este semnul pe care îl poartă aeronavele care îl transportă pe preşedintele Statelor Unite ale Americii.

Numele a fost creat în urma unui incident din 1953, când preşedintele Dwight D. Eisenhower utiliza acelaşi semn precum celelalte avioane comerciale, informează History. Deşi Eisenhower a fost primul director executiv care a zburat la bordul unei aeronave denumite ,,Air Force One,” nu a fost primul care a deţinut propriul său avion. 

Primul lider de la Casa Albă care a folosit transportul aerian a fost Theodore Roosevelt, atunci când preşedintele a zburat într-un biplan. După 33 de ani, Roosevelt a devenit primul preşedinte care a zburat cu avionul către o conferinţă din Maroc, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Avionul, un Douglas C-54 Skymaster, a fost denumit de către preşedinte,,Vaca Sfântă.” 

De la Roosevelt până în prezent fiecare preşedinte a deţinut propriul său avion. 

Flota aeriană prezidenţială este alcătuită în prezent din două aeronave modificate Boeing 747-200B, denumite SAM 28000 şi 29000. Avionele sunt utilizate din 1990, dar vor fi înlocuite în viitor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase