Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Câte calorii are un pahar de vin?

Câte calorii are un pahar de vin?

Câte calorii are un pahar de vin?
Publicat: 13.10.2017
Vinul este unul dintre cele mai studiate băuturi şi cele mai multe cercetări arată că este sănătos dacă este consumat în cantităţi rezonabile.

Vinul este benefic pentru inimă. Vinul roşu ajută în cazul diabetului şi ajută memoria. Vinul poate să înlocuiască mersul la sala de sport. Iubitorii de vin se leagă de orice informaţie pentru a mai bea un pahar de vin în plus, scrie Gustarte.

Înainte de a vă grăbi să turnaţi puţin vin în pahar nu uitaţi că pe lângă beneficii demonstrate, licoarea bahică are şi calorii destul de multe. Acestea vin din două surse: alcool şi zahăr. Cele mai multe vin din alcool, aproximativ 7 la fiecare gram de vin, iar zahărul doar 4. Dacă sunteţi la dietă este bine să vă uitaţi cu mai multă atenţie la concentraţia alcoolică. În acest caz, cel mai indicat este să alegeţi un vin sec, cu o tărie mai mică.

Unul dintre cele mai calorice vinuri este Ruby Port din Portugalia, cu 230 kcal pentru 150 de grame. La polul opus este Moscato D’Asti din Italia cu doar 53 kcal/150 g. Soiurile clasice au în jur de 110 kcal. Sauvignon Blanc, Sangiovesse, Pinot Noir sunt în această categorie. Puţin mai multe calorii, 122, aduc Shiraz, Riesling, Chardonnay. Şampania şi Pinot Grigio au aproximatic 105 calorii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase