Home » Natură » Ce faci dacă te întâlneşti cu ursul? Sfaturile care îţi pot salva viaţa

Ce faci dacă te întâlneşti cu ursul? Sfaturile care îţi pot salva viaţa

Publicat: 29.05.2015
Dacă eşti la munte, plecat într-o drumeţie, şi vezi un urs nu intra în panică. Poţi scăpa, cu puţin noroc, nevătămat, mai ales dacă urmezi sfaturile de mai jos.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să stai drept şi să încerci să pari cât mai înalt cu putinţă. Acest lucru îl poate descuraja pe urs. Trebuie, totodată, să eviţi contactul vizual direct cu el. Dacă faci acest lucru eşti ca mort.

Unii urşi se pot speria de sunete puternice, deci poţi încerca să strigi la el. Evită însă mişcările bruşte pentru că ele îl pot provoca.

Este indicat, dacă ai cum, să te urci într-un copac, cât mai sus cu putinţă, dar şi să ai obiecte mari între tine şi urs, precum copaci.

Dacă ursul pare că urmează să te atace, încearcă să te îndepărtezi de el mergând uşor cu spatele.

Dacă un urs brun te atacă, încearcă să te prefaci că eşti mort. De cele mai multe ori aceasta este singura modalitate prin care poţi scăpa de el. Ursul brun este cel cu care o poţi întâlni în România. Dacă încerci să faci însă acest lucru cu un baribal, un urs negru american, eşti ca şi mort, pentru că acesta va ataca agresiv dacă te va vedea la pământ.

Sursă: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase