Home » Natură » Ciudăţenia dintr-un lac american. Cum a ajuns „mâncătorul de testicule” din Amazon în New Jersey

Ciudăţenia dintr-un lac american. Cum a ajuns „mâncătorul de testicule” din Amazon în New Jersey

Publicat: 25.06.2015
Ciudăţenia dintr-un lac american. Cum a ajuns „mâncătorul de testicule” din Amazon în New Jersey
Un pescar din New Jersey, Statele Unite, a prins un peşte exotic tipic Americii de Sud. Exemplarul are dinţi similari celor umani şi o reputaţie înfricoşătoare - el muşcă bărbaţii de organele reproducătoare.

Ron Rossi a prins peştele pacu, un peşte tropical de apă dulce care trăieşte în mod normal în Râul Amazon, pe Lacul Swedes.

Peştii Pacu au fost botezaţi „mâncătorii de testicule”, după ce au apărut într-un episod al show-ului de televiziune „River Monsters” difuzat de Animal Planet. Gazda acestui show a discutat atunci cu localnicii din regiunea amazoniană şi a aflat că doi bărbaţi ar fi murit după ce acest peşte le-ar fi muşcat şi retezat testiculele.

În ciuda reputaţiei lor, peştii pacu nu reprezintă o mare ameninţare. Ei fac însă parte din aceeaşi familia ca peştii pirania, dar mănâncă în general plante şi uneori peşti mici.

Sursă: YouTube

Muşcătura lor este destul de puternică încât este capabilă să spargă nuci căzute în apă.

Chiar dacă sunt originari din regiunea Amazonului, peştii pacu au fost descoperiţi de-a lungul timpului şi în Statele Unite în Colorado, California, Arkansas, Texas, Alabama, Idaho, IOndiana, Maine, Mississippi, Virginia, Utah, Wisconsin şi Wyoming.

Specialiştii cred că înainte să ajungă în mediul natural, peştii au fost ţinuţi în acvariile unor americani. Atunci când sunt mici, peştii măsoară doar câţiva centimetri, dar când ajung la maturitate ei pot atinge o lungime de 92 de cm şi o greutate de 18 kilograme.

Sursă: Huffington Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase