Prima pagină Natura

Caracatiţele ar putea fi extratreştri, susţin oamenii de ştiinţă: "Au fost primele fiinţe inteligente de pe planetă"

Redactia Descopera.ro | 08.16.2015 | ● Vizualizări: 14849
Caracatiţele ar putea fi extratreştri, susţin oamenii de ştiinţă: "Au fost primele fiinţe inteligente de pe planetă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)     EXTRATERESTRI, CARACATITE + zoom
Galerie foto (1)

Unii cercetători lansează o ipoteză surprinzătoare în privinţa caracatiţelor. Potrivit acestora, caracatiţele ar putea fi extratereştri.

Caracatiţele sunt deosebit de inteligente, capacitatea lor de a le distrage atenţia prădătorilor şi de a scăpa atunci când sunt ţinute în captivitate determinându-i pe cercetători să le considere extratereştri, relatează i100.independent.co.uk.

Teoria pleacă de la zoologul Martin Wells, care a dat naştere mai multor cercetări.

"Ele au fost primele fiinţe inteligente de pe planetă", a declarat Dr. Sydney Brenner de la Institutul Okinawa de Ştiinţă şi Tehnologie, în urma unui studiu.

Studiul, publicat in Nature, a arătat că genomul caracatiţei este puţin mai mic decât cel al oamenilor, dar are cu aproximativ 10.000 mai multe gene, care pot da caracatiţei caracteristicile sale unice şi abilităţile deosebite. Caracatiţele au de 10 ori mai multe gene speciale pentru dezvoltarea celulelor nervoase ca alte nevertebrate şi de peste două ori mai multe ca majoritatea mamiferelor.


Sursa: Mediafax