Home » Natură » O descoperire făcută în urmă cu mai mulţi ani într-un chihlimbar se dovedeşte a fi acum unică şi extrem de valoroasă – FOTO+VIDEO

O descoperire făcută în urmă cu mai mulţi ani într-un chihlimbar se dovedeşte a fi acum unică şi extrem de valoroasă – FOTO+VIDEO

O descoperire făcută în urmă cu mai mulţi ani într-un chihlimbar se dovedeşte a fi acum unică şi extrem de valoroasă – FOTO+VIDEO
Publicat: 19.04.2016
Unica salamandră cunoscută din Caraibe este păstrată într-o picătură de sevă de aur, care s-a format în urmă cu 20 de milioane de ani.

În urmă cu mai mult de 20 de milioane de ani, un pui de salamandră de 2 cm şi-a găsit sfârşitul într-un mod tragic.

Un prădător, care putea fi păianjen, pasăre sau şarpe i-a smuls piciorul stâng din faţă, lăsând să i se vadă numai un ciot de os în loc. Salamandra a reuşit să scape, dar apoi cel mai probabil a căzut într-un bazin de răşină de copac, care a conservat micul amfibian.

George Poinar, Jr., biolog la Universitatea de Stat din Oregon, specializat în chihlimbar, crede că a colectat acest specimen în Republica Dominicană cu mulţi ani în urmă fără a realiza că este cu adevărat unic.

Recent, el a examinat specimenul şi a fost uimit să vadă o salamandră. Aceasta este prima astfel de creatură găsită vreodată în chihlimbar şi unica dispărută sau vie, cunoscută care să provină din Caraibe.

Atunci a fost identificat un nou gen, bazat pe caracteristicile fizice vizibile, precum o parte frontală reticulară mare şi picioare din spate.

„Acest lucru arată că dacă noi am găsit acum ceva într-o anumită zonă, nu înseamnă că acel ceva nu a existat acolo cu milioane de ani în urmă”, afirmă George Poinar.

Sursa: National Geographic

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase