Home » Natură » Povestea emoţionantă a lui Gobi, câinele care a urmărit un sportiv la ultramaraton. „A fost un miracol”

Povestea emoţionantă a lui Gobi, câinele care a urmărit un sportiv la ultramaraton. „A fost un miracol”

Povestea emoţionantă a lui Gobi, câinele care a urmărit un sportiv la ultramaraton. „A fost un miracol”
Publicat: 27.08.2016
Un câine maidanez a câştigat inimile oamenilor din întreaga lume după ce a urmărit un alergător australian timp de mai multe zile în timpul unui ultramaraton desfăşurat în deşertul Gobi, în China.

Alergătorul Dion Leonard s-a îndrăgostit de micuţa căţeluşă, pe care a botezat-o Gobi, după deşertul în care a găsit-o şi plănuise să o ducă acasă, în Scoţia, potrivit declaraţiilor făcute la postul BBC, citate de The Washington Post. Povestea celor doi este impresionantă, scrie Gândul.

Căţeluşa era ţinută într-un adăpost, de unde trebuia să zboare către Scoţia, unde o aştepta Dion. Din nefericire, pe 15 august, aceasta a scăpat din adăpost şi a dispărut. Bărbatul s-a întors în China şi a lansat o adevărată campanie pe reţelele de socializare şi prin oraşul unde dispăruse Gobi, încercând să o găsească. Mai multe persoane s-au oferit să îl ajute pe Dion să îşi găsească prietena. Voluntarii au împânzit oraşul şi au cerut informaţii tuturor, de la poliţişti la taximetrişti şi oameni obişnuiţi. Chiar şi reporterii de la televiziunea locală au prezentat povestea lui Dion. 

În adâncul inimii sale, bărbatul simţea că aceste eforturi ar putea fi în zadar, având în vedere că oraşul Urumqui, unde se pierduse Gobi, este un oraş imens şi că aceasta ar fi putut ajunge în zonele rurale din jur unde localnicii nu au nicio legătură cu reţelele sociale sau cu televiziunea. 

„A trebuit să vin şi să fac asta, doar pentru a fi eu liniştit că am făcut-o”, a povestit Dion la BBC. 

Într-o zi de miercuri, însă, telefonul a sunat. Era un bărbat care spunea că a văzut o căţeluşă în parc, în timp ce îşi plimba propriul căţel. A luat-o acasă, crezând că ar putea fi Gobi.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase