Prima pagină Natura

Una dintre cele mai terifiante creaturi ale mediului acvatic: un vierme subacvatic care nu vede - VIDEO

Alexandru Voiculescu 01.17.2017 | ● Vizualizări: 2637
Credit: Smithsonian Channel     + zoom
Galerie foto (1)

Aceasta este una dintre cele mai terifiante creaturi ale mediului acvatic (şi sunt multe). Viermele ”bobbitt” este recunoscut pentru ferocitatea cu care îşi vânează prada.

Se ştie deja că oceanul este un loc terifiant, cu organisme groteşti parcă venite de pe alte planete şi printre cei mai feroce vânători din istoria vieţii. Acest vierme surclasează probabil toate celelalte organisme.

Viermele bobbitt aşteaptă la pândă la suprafaţa solului oceanic, iar când se iveşte ocazia (o nefericită fiinţă trece pe deasupra), viermele o trage în sol. Filmul de mai jos vorbeşte de la sine.

Că această creatură nu era deja suficient de bizară, numele este luat după un caz din 1993 cu o familie pe nume Bobbitt, unde într-o ceartă domestică, soţia aproape i-a tăiat penisul bărbatului.

De adăugat că acest vierme nu vede. Se foloseşte de cele cinci tentacule pentru a recepta prezenţa unei prăzi. Deşi nu au creier, au un ganglion care formează un sistem nervos autonom.

Nu se rezumă doar la peşti, vânează orice lucru care are ghinionul de a sta chiar deasupra lui, inclusiv foarte inteligentele caracatiţe.

Credit: Smithsonian Channel

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un ''extraterestru'' marin, descoperit în adâncul oceanului

Atlasul creaturilor ciudate: 13 animale despre care nu ştiai că există

A fost inaugurat primul MUZEU SUBACVATIC din Europa - FOTO+VIDEO

Invazia unor bizare creaturi marine, apărute peste noapte pe plajă. Ce spun specialiştii?

Tag-uri: apa | cosmar | video | vierme | subacvatic | pradator | ocean