Home » Natură » Site de matrimoniale pentru urangutani

Site de matrimoniale pentru urangutani

Site de matrimoniale pentru urangutani
Publicat: 06.02.2017
O grădină zoologică olandeză speră să crească şansele de înmulţire a urangutanilor printr-o metodă inedită.

O femelă urangutan îşi va putea alege masculul preferat pe un touchscreen, înainte ca acesta să-i fie prezentat. Parcul de primate Apenheul din Apeldoorn va iniţia un experiment de patru ani, numit „Licitaţie pentru urangutani”.

În cadrul acestui experiment, femela Samboja, de 11 ani, va viziona fotografiile unor posibili parteneri dintr-un program internaţional de reproducere a primatelor mari. Acest program are drept scop să înţeleagă mai bine modul în care îşi aleg femelele urangutan masculii cu care se împerechează. Unii msculi de urangutan ar putea fi aduşi din locuri foarte îndepărtate, cum ar fi Singaporem notează Rador.

Studiul face parte dintr-un proiect mai amplu, de studiere a rolului emoţiilor în relaţiile din lumea animalelor, spune bilogul Thomas Bionda pentru canalul tv olandez NOS. Tot el a precizat că principala problemă cu care s-au confruntat cercetătorii a fost realizarea unui touchscreen suficient de rezistent pentru a face faţă atenţiilor femelei Samboja, a cărei mamă, Sandy, este poreclită cu afecţiune ‘Femeia demolator’. Când vor avea un ecran suficient de rezistent, specialiştii vor analiza dacă doar înfăţişarea este suficientă pentru a crea o scânteie de atracţie între două animale. „Experimentul este complet digital. De obicei, şi mirosul joacă un rol important. Dar în cazul urangutanilor, vom aplica principiul ‘obţii ceea ce vezi’, a precizat biologul Bionda.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase