Home » Natură » Satul plutitor aflat la circa 300 de kilometri de România, locul pitoresc iubit de amatorii pescuitului

Satul plutitor aflat la circa 300 de kilometri de România, locul pitoresc iubit de amatorii pescuitului

Publicat: 05.03.2017
Lacul Bokodi din satul Bokod, aflat la 80 de kilometri de vestul capitalei Ungariei, este un lac artificial creat în 1961 de către membrii unei centrale electrice. Aceştia utilizau apa lacului pentru răcirea boilerelor, în timp ce apa caldă se reîntorcea în lac.

În timp, lacul a devenit un loc popular pentru pescuit, iar locuitorii au construit case din lemn pe piloni şi poteci din lemn către acestea În afară de localnici, nimeni nu era conştient de acest loc pitoresc până când o imagine cu lacul şi casele de pe el a apărut într-o publicaţie cunoscută, în noimbrie 2013, notează Amusing Planet. 

În timp, lacul Bokodi a devenit faimos, iar turiştii şi fotografii au început să viziteze locul. O parte interesantă a lacului este faptul că nu îngheaţă niciodată datorită apei care circulă între boilere şi lac. Astfel, pescarii se pot bucura de sportul lor preferat şi iarna. În 2015, centrala electrică s-a închis, ceea ce înseamnă că lacul nu va mai fi încălzit pe timpul iernii. 

În România, în localitatea Berzasca din judeţul Caraş-Severin în 2016 a fost demarat un proiect asemănător. Suspendate deasuprea Dunării, au fost construite iniţial 15 căsuţe în care turiştii se pot relaxa. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase