Prima pagină Natura

Cel mai bătrân panda în captivitate din lume, ursoaica Basi, a murit în China. Vârsta ei era echivalentul a peste 100 de ani umani

Redactia Descopera.ro | 09.21.2017 | ● Vizualizări: 406
Credit: YouTube/CCTV+     + zoom
Galerie foto (1)

Anunţul a fost făcut de îngrijitorii săi în timpul unei ceremonii de rămas bun. Această ursoaică, botezată Basi, a trăit mai mult decât suratele sale: urşii panda au o speranţă medie de viaţă de aproximativ 20 de ani.

Totuşi, specimenele aflate în captivitate pot trăi mai mult. Animalul era o vedetă în China, unde fiecare dintre zilele sale de naştere era sărbătorită cu fast în faţa camerelor video. În general, i se oferea un tort mare, adaptat la mărimea sărbătoritei, scrie Rador.

Televiziunea publică a difuzat joi un reportaj live de la grădina zoologică din sud-estul Chinei, unde trăia Basi şi unde a fost organizată o ceremonie funerară în onoarea ei. ”Cu inima grea, anunţăm solemn că celebra ursoaică panda Basi, mesager al prieteniei în China şi în afara ţării, a murit la 13 septembrie 2017, la ora 08:50, la vârsta de 37 de ani”, a declarat sobru, joi, Centrul de cercetare şi schimb de panda uriaş din oraşul Fuzhou, provincia Fujian. 

Tag-uri: panda | china | urs | basi