Un alt turist a încercat să interacţioneze cu animalele sălbatice în timpul vacanţei. În cadrul unui videoclip apărut recent pe Internet se poate vedea cum un turist aflat într-o maşină încearcă să mângâie pe cap un leu. Să spunem doar că animalul nu a fost impresionat de gest.
Imaginile au fost înregistrate în Parcul Naţional Serengeti din Tanzania şi au strâns peste 1,2 milioane de vizualizări.
Braţul persoanei poate fi văzut în timp ce iese pe fereastra maşinii şi încearcă să atingă capul leului, care poate ajunge şi la 3 metri lungime şi 181 de kilograme. Iniţial, animalul nu reacţionează, dar după câteva secunde îşi arată dinţii şi rage, scrie Business Insider. În acel moment, bărbatul îşi închide geamul maşinii.
Wildlife Sightings, canalul ce a publicat imaginile, susţine că leii caută umbra din apropierea maşinilor, dar „asta nu înseamnă că au încredere în oameni”. „Să încerci să atingi un leu este extrem de stupid şi ignorant”, au declarat ei.
Un membru al South African Safari a declarat că leul are puterea de a rupe braţul unei persoane sau, chiar mai rău, ar putea să tragă persoana în afara vehiculului. „Ar fi putut pătrunde cu uşurinţă pe geam. Sunt norocoşi că au scăpat doar cu atât”, a declarat Naas Smit, ce a concluzionat că în cele din urmă membrii parcului ar fi eutanasiat leul dacă ar fi ucis sau rănit un turist.
Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava" din cadrul Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) anunţă un concurs de dramaturgie pentru continuarea piesei neterminate "Insula" de Mihail Sebastian, arată un comunicat al instituţiei.
Producţia globală de cafea din intervalul 2018-2019 este estimată să crească până la cifra record de 171,2 milioane de saci, cu 11,4 milioane de saci mai mult decât în 2017-2018, arată datele Departamentului pentru Agricultură american. Astfel că, în viitorul apropiat, cafeaua s-ar putea ieftini.
Specialiştii din Italia susţin că au descoperit una dintre primele lucrări ale lui Leonardo da Vinci. Este vorba de o mică bucată de teracotă, pe care artistul şi-ar fi realizat autoportretul sub forma arhangelului Gabriel.
În anumite perioade din an avem parte de ceea ce oamenii numesc „ploaie de stele”. La sfârşitul fiecărui an, spectacolul de pe cer este încheiat de curentul de meteori Geminide.
2019 a fost anul în care o serie de specii considerate anterior dispărute au fost revăzute. Acest lucru reprezintă o mică bucurie, în contextul în care aproximativ un milion de specii de animale şi plante au fost catalogate în pericol de extincţie de către specialiştii de la Organizaţia Naţiunilor Unite, iar cauzele principale pentru această situaţie sunt reprezentate de reducerea habitatelor şi a ecosistemelor pe fondul vânătorii excesive, extinderii terenurilor agricole, care…
O serie de curenţi de meteori, printre care Perseidele, Luna albastră, patru Super Luni şi câteva planete „în opoziţie”, ceea ce le va face vizibile de pe Terra, se numără printre cele mai spectaculoase fenomene astronomice ale anului 2020. Cel mai mare eveniment al anului va avea loc chiar la finalul lui 2020: marea conjuncţie a lui Jupiter şi Saturn.
Fragmente ale unei noi specii de reptilă zburătoare, un pterozaur care a trăit în Cretaciul superior continental în zona de astăzi a Transilvaniei, au fost descoperite de o echipă de cercetători români şi americani.
Încoronarea lui Napoleon Bonaparte ca împărat al francezilor, la vârsta de 35 de ani, evenimentele din 1989 care au dus la căderea regimului comunist în România, destrămarea URSS şi moartea regelui Mihai I al României au fost câteva dintre evenimentele istorice importante care au avut loc în luna decembrie.
Având o mare diversitate a reliefului, România este locul în care pot fi vizitate o multitudine de obiective turistice, pline de istorie şi legende, dincolo de frumuseţea peisajului pe care îl oferă.
Multitudinea de informaţii la care suntem expuşi zilnic, la care se adaugă folosirea intensivă a diferitelor dispozitive tehnologice, precum smartphone-urile, au ca efect advers şi scăderea atenţiei şi a capacităţii de concentrare a oamenilor. Foarte mulţi indivizi se confruntă cu această situaţie, iar o serie de studii ştiinţifice au demonstrat că adulţii sănătoşi nu sunt capabili să se concentreze pe o sarcină mai mult de 20 de minute.