Home » Natură » Constatare dramatică: Schimbările climatice au ajuns, în unele zone, la un punct fără întoarcere

Constatare dramatică: Schimbările climatice au ajuns, în unele zone, la un punct fără întoarcere

Constatare dramatică: Schimbările climatice au ajuns, în unele zone, la un punct fără întoarcere
Publicat: 04.07.2018
Cercetătorii de la Open University şi de la University of Sheffield au ajuns la concluzia că regiunile sensibile din lume se află în continuare sub riscul efectelor periculoase şi potenţial ireversibile ale schimbării climatice; chiar dacă se atinge ţinta de a nu creşte temperaturile globale cu peste 1,5 grade Celsius în următorii 100 de ani.

Specialiştii au analizat ţintele propuse în Acordul de la Paris din 2015 şi au ajuns la concluzia că anumite zone din lume, precum regiunea arctică şi Asia de Sud-Est, pot fi afectate iremediabil, întrucât sunt sensibile în mod particular la schimbările temperaturilor globale, scrie Phys.

Echipa de cercetători a elaborat un model tridimensional al ciclului climatic, simulând diferite scenarii din viitorul climatic al Terrei.

„Incertitudinile regionale asociate cu Acordul de la Paris nu au mai fost explorate până acum. Acest lucru este din cauză că, până acum, cercetătorii au folosit ori modele foarte simple ori modele care erau prea complexe pentru a investiga aria de posibilităţi”.

Într-o notă mai optimistă, studiul ajunge la concluzia că atingerea obiectivelor din Acordul de la Paris de a limita creşterea temperaturilor nu depinde de generaţiile viitoare care ar trebui să elimine cantităţi vaste de carbon din atmosferă.

În schimb, conform precizărilor din lucrarea publicată în Nature Climate Change, guvernele pot realiza acest lucru prin reducerea emisiilor, cu ajutorul noilor tehnologii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Acord istoric pentru reducerea emisiilor de carbon între ţările ce se bazează pe comerţul naval

Oamenii au supravieţuit schimbărilor climatice dramatice din urmă cu 11.000 de ani

Schimbările climatice vor provoca apariţia unui nou tip de emigranţi. Peste 143 de milioane de oameni vor pleca din zonele unde locuiesc

Un studiu clarifică ”cele mai grave efecte climatice” prezise de Naţiunile Unite. Ce se va întâmpla cu planeta până la sfârşitul secolului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase