Un crater masiv din China a dus la descoperirea unei minuni geologice – VIDEO

27 10. 2018, 09:00

Expediţia demarată de specialişti chinezi şi britanici a fost condusă de Zhang Yuanhai din cadrul Institutului de Geologie Karst şi de Andy Eavis,  director al Asociaţiei Britanice de Speologie. Conform Science Alert din 4 până în 8 octombrie, cei 19 membri ai echipei au pătruns în interiorul craterului cu ajutorul unei singure frânghii. Odată ajunşi în interior au început să cartografieze locul. 

„Acest complex uriaş de peşteri a fost descoperit în cadrul unei expediţii realizate în 2017 de către o echipă din Hong Kong, astfel a primit denumirea de Hong Kong·Haiting Hall”, a declarat Zhang Yuanhai. „Însă de această dată am determinat în mare parte volumul şi importanţa sa geologică prin intermediul scanărilor 3D”, a declarat Yuanhai. 

Echipa a descoperit că zona are 100 de metri lăţime şi 200 de metri lungime cu o adâncime maximă de 118 metri. În zona sud-estică, rocile formează un uriaş complex de peşteri. Acestea conţin coridoare, cratere, roci prăbuşite, piloni de piatră şi o structură numită  perlă de peşteră

O zonă a peşterii principale este conectată la un râu subteran. Scanările 3D vor permite geologilor să reconstruiască modul în care craterul s-a format, însă principala ipoteză este că s-ar fi produs în urma colapsului tavanului peşterii subterane ce a fost erodat treptat de apă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Imagini VIDEO spectaculoase din interiorul celei mai mari peşteri din lume
 
Unul dintre cele mai FRUMOASE locuri din România. Cum arată peştera despre care străinii spun că este fantastică
 
Secretul ascuns într-una dintre cele mai frumoase peşteri din lume, situate în România
 
Peşterile din Antarctica ar putea găzdui ”o nouă lume” cu specii necunoscute