Home » Natură » Solul unei ferme din Australia a devenit atât de fierbinte încât poţi face ouă ochiuri pe el, iar în alte locuri chiar a luat foc

Solul unei ferme din Australia a devenit atât de fierbinte încât poţi face ouă ochiuri pe el, iar în alte locuri chiar a luat foc

Solul unei ferme din Australia a devenit atât de fierbinte încât poţi face ouă ochiuri pe el, iar în alte locuri chiar a luat foc
Publicat: 17.02.2019
Ferma de animale Mt Denison din Australia are o problemă rar întâlnită. Solul de pe proprietate a luat foc şi nu poate fi stins, transmite postul de ştiri ABC.

Potrivit Mediafax, proprietarul fermei, Terry Martin, spune că după mai multe săptămâni de caniculă extremă, a observat că ieşea fum din sol. Acesta nu îşi poate explica ce se întâmplă. „Am văzut fumul şi când am verificat de unde venea, am găsit un cerc uriaş pe sol, fumegând pe la margini”, precizează Martin.

„Ne-am decis să-l lăsam aşa şi să vedem ce se întâmplă, dar de atunci au mai apărut încă vreo zece cercuri”, adaugă fermierul.

Martin mai spune şi că că familia sa a folosit un termometru pentru a încerca să măsoare temperature solului, dar dizpozitivul s-a topit. „Am înfipt un termometru în pământ şi a arătat aproape 200 de grade Celsius în numai câteva secunde, apoi s-a topit”, adaugă acesta.

Combustia spontană este cel mai plauzibil motiv pentru care pământul de la ferma Mt Denison arde mocnit, potrivit lui David Bowman, profesor la Universitatea din Tasmania. Bowman precizează că fenomenul de combustie spotană se întâmplă de obicei la căpiţele de fân, dar incidentul produs la ferma lui Martin este unic.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase