Home » Natură » Copiii din România se pot uita live la imaginile din cuiburi de berze

Copiii din România se pot uita live la imaginile din cuiburi de berze

Copiii din România se pot uita live la imaginile din cuiburi de berze
Publicat: 27.03.2020
O asociaţie care se ocupă cu consevarea patrimoniului natural propune profesorilor de biologie să facă lecţii şi teme pentru copiii care stau acasă prin observarea imaginilor live din trei cuiburi de berze din judeţele Mureş şi Cluj.

Szabo D. Zoltan, reprezentant al unei asociaţii din Târgu Mureş, a declarat, vineri, că cei mici pot să vadă de pe laptop sau calculatorul de acasă ce fac berzele în cuib şi comportamentul lor.

Asociaţia propune profesorilor de biologie să facă lecţii şi teme pentru copiii care stau acasă în această perioadă bazate pe observarea cuiburilor de berze albe.

„Noi le putem oferi profesorilor idei, sfaturi, dar şi răspunsuri la întrebările copiilor. Avem două cuiburi în Dumbrăvioara, judeţul Mureş, şi unul în Vlaha, judeţul Cluj, care sunt monitorizate non stop de camere web, iar imaginile sunt transmise live, existând şi opţiunea de time lapse. Astfel, copiii pot să vadă de pe laptop sau calculatorul de acasă o cronică zilnică despre comportamentul berzelor, depunerea ouălor, clocitul, ieşirea puilor din ouă, primele tentative de zbor”, a spus Szabo, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că în perioada următoare va fi amplasată o cameră video în Târgu Mureş pentru monitorizarea unui cuib de vânturel roşu.

Leske, prima barză care a sosit în cuibul de la Cluj

Potrivit lui Szabo, inspectoratele şcolare se pot implica în acest proiect, iar asociaţia poate pregăti recomandări.

Cuibul de barză albă dotat cu camera web din satul Vlaha, judeţul Cluj, este amplasat pe un stâlp electric pe o stradă laterală. Camera transmite în direct din 23 martie 2017.

Joi, în 26 martie 2020, a sosit prima barză în acest cuib, iar specialiştii cred că e vorba de femela Leske. O puteţi urmări live aici.

Asociaţia din Târgu Mureş se ocupă cu conservarea patrimoniului natural şi a speciilor periclitate.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase