Motivul pentru care vânătoarea ilegală de rinoceri este în creştere în Africa de Sud

06 08. 2021, 12:00

Parcul Naţional Kruger din Africa de Sud este locul unde se află cea mai mare rezervaţie de rinoceri din lume și, pe măsură ce restricţiile au fost ridicate, braconajul a crescut semnificativ.

Autorităţile de mediu din Africa de Sud şi-au început tardiv eforturile de conservare a rinocerilor, relatează Deutsche Welle.

„Din ianuarie până la sfârşitul lunii iunie 2021, 249 de rinoceri au fost braconaţi pentru cornul lor în Africa de Sud”, a declarat Barbara Creecy, ministrul Mediului, Silviculturii şi Pescuitului într-un comunicat.

Pentru ce sunt vânați rinocerii

Specie pe cale de dispariţie, uriaşele mamifere sunt vânate pentru coarnele lor, despre care se crede că au propietăţi miraculoase, anti-cancer.

Africa de Sud s-a aflat sub blocaj sever din cauza pandemiei de coronavirus, însă odată cu ridicarea restricţiilor, numărul cazurilor de braconaj a crescut.

Autorităţile se luptă pentru a contracara fenomenul care afectează vastele parcuri naţionale. Cele mai multe incidente au avut loc în Parcul Naţional Kruger, unde au fost ucişi 132 de rinoceri.