Home » Natură » Raritate: o girafă fără pete s-a născut la o grădină zoo dintr-un stat american

Raritate: o girafă fără pete s-a născut la o grădină zoo dintr-un stat american

Publicat: 26.08.2023

O girafă fără pete s-a născut la o grădină zoo din statul american Tennessee și deja a acaparat toată atenția celor din jur.

Această girafă fără pete, de doi metri, s-a născut pe 31 iulie la Bright’s Zoo, o unitate privată din Limestone, și și-a făcut debutul public în luna august. Puiul este o girafă reticulată, una dintre cele patru specii de girafe.

Grădina zoologică a spus că animalul ar putea fi „singura girafă reticulată cu o culoare uniformă care trăiește pe planetă”. Ultima girafă lipsită de pete din captivitate a fost probabil una născută la Grădina Zoologică Ueno din Tokyo în 1972, potrivit CNN.

Un pui de girafă fără pete este un exemplar extrem de rar

Cuvântul „reticulat” se referă la rețeaua de pete maro poligonale ale girafei, mărginite de dungi de un alb-crem, potrivit Grădinii Zoologice din Denver. Petele funcționează în primul rând drept camuflaj în savanele din nordul Keniei, unde trăiesc și pasc aceste animale.

Iar sub fiecare pată se află un „sistem sofisticat de vase de sânge”, potrivit Giraffe Conservation Foundation, o organizație nonprofit care se concentrează pe susținerea și creșterea populației de girafe sălbatice din Africa. Este nevoie de o rețea mare de vase de sânge și de o inimă de 11 kilograme pentru a-l menține în viață pe cel mai înalt mamifer terestru din lume.

Micul animal va fi botezat de Ziua Muncii

Fondatorul grădinii zoologice, Tony Bright, a spus că puiul în vârstă de câteva săptămâni așază „un reflector foarte necesar” pe conservarea girafelor. În sălbăticie se mai află aproximativ 16.000 de girafe reticulate, potrivit Giraffe Conservation Foundation, după o scădere de 50% în ultimele trei decenii și jumătate, când trăiau aproximativ 36.000 de girafe reticulate sălbatice pe continent.

Vezi aici cum arată noul pui care i se alătură turmei în creștere de la Bright’s, după ce un altul s-a născut cu doar câteva săptămâni înainte. Grădina zoologică spune că mica girafă „înflorește” sub supravegherea mamei ei atente și a personalului uman. Acum are nevoie doar de un nume, pe care fanii îl pot vota înainte ca numele câștigător să fie anunțat de Ziua Muncii (4 septembrie a.c.; în SUA, Ziua Muncii este sărbătorită anual în prima zi de luni din septembrie).

Printre cele patru opțiuni se numără Kipekee, care înseamnă „unic” în swahili, un nume potrivit pentru un pui extrem de rar.

Vă recomandăm să citiți și:

La fel ca oamenii, elefanții vor mâncare diferită în fiecare seară

Val de critici pentru ferma de caracatițe. De ce nu este etică activitatea?

Test de cultură generală. Care este diferența dintre smochine și curmale?

Cel mai sudic triton este o specie nouă și deja amenințată

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase