Home » Natură » Test de cultură generală. Ce gust are laptele de urs polar?

Test de cultură generală. Ce gust are laptele de urs polar?

Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 01.11.2023

Pentru cei dintre noi care s-au întrebat ce gust are laptele de urs polar, iată că cercetătorii au găsit și un răspuns! De asemenea, știați că prima săptămână din noiembrie este Săptămâna Urșilor Polari?

Nu mai este un secret faptul că urșii polari sunt afectați de topirea calotelor glaciare. Nu mai au loc unde să vâneze, iar cu cât femelele petrec mai mult timp pe uscat, cu atât rămân mai mult timp înfometate, ceea ce înseamnă că nu mai produc laptele atât de necesar pentru pui. Și, chiar dacă ursoaicele reușesc să producă lapte, acesta nu are conținutul necesar de grăsimi.

Așa cum probabil vă imaginați, dieta urșilor polari, cu un conținut ridicat de pește, înseamnă că laptele va avea un gust cu totul aparte.

Un cercetător chiar a gustat laptele de urs polar

Compoziția laptelui de urs polar a fost studiată de dr. Andrew Derocher, cercetător la organizația non-profit Polar Bears International (PBI).

Derocher chiar a gustat laptele și a scris că „are un gust bogat, marin, calcaros și de pământ, cu o aromă finală ce aduce aminte de pește” în cartea sa Polar Bears: A Complete Guide To Their Biology And Behavior, potrivit IFLScience.

Acea textură cremoasă provine de la conținutul ridicat de grăsimi din laptele de urs polar, fapt ce demonstrează energia imensă implicată în producția laptelui.

„Laptele de urs polar este foarte gras, astfel că necesită multă energie”

Din păcate pentru mamele de urși polari, noi cercetări arată că laptele va fi tot mai greu de făcut în condițiile climatice actuale, iar situația chiar s-ar putea agrava.

Laptele de urs polar este foarte gras, astfel că necesită multă energie pentru a-l produce. Așadar, atunci când nu au mai produs lapte, [femelele] au economisit energie, iar asta a fost în beneficiul mamelor dar a avut un impact negativ asupra evoluției puilor. Așa că asta ar putea avea un impact asupra supraviețuirii puilor și populației pe termen lung”, a declarat dr. Louise Archer, cercetător PBI la Universitatea din Toronto, Scarborough, pentru IFLScience.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Urșii polari nu își vor mai putea hrăni puii, pe măsură ce schimbările climatice topesc gheața marină

Peștii polari au o rată de mortalitate scăzută, fapt ce le permite să depună mai multe ouă

Test de cultură generală. Ce culoare are pielea urșilor polari?

Urșii din „capitala mondială a urșilor polari” riscă să moară de foame

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase