Home » Natură » Test de cultură generală. Ce culoare are pielea urșilor polari?

Test de cultură generală. Ce culoare are pielea urșilor polari?

Test de cultură generală. Ce culoare are pielea urșilor polari?
Foto: @Hans-Jurgen Mager/Unsplash
Publicat: 20.02.2023

Cine nu iubește urșii albi mari și corpolenți din nord? Urșii polari, aflați în vârful lanțului trofic și vitali pentru sănătatea mediului marin arctic, sunt importanți pentru culturile și economiile popoarelor arctice. Dar ce culoare are pielea urșilor polari?

Viața urșilor polari depinde în întregime de mare, care este principala lor sursă de hrană și locul în care își petrec cea mai mare parte a vieții.

Dar, pe măsură ce clima se încălzește, gheața se topește, amenințând urșii polari.

Ce culoare are pielea urșilor polari?

Urșii polari au blana albă pentru a se camufla în mediul lor. Blana lor este atât de bine camuflată în mediile arctice încât uneori poate apărea drept zăpadă.

Interesant este faptul că blana ursului polar nu are pigment alb; de fapt, pielea urșilor polari este neagră, iar firele de păr sunt goale pe dinăuntru. Aceștia au un strat gros de grăsime corporală, care le ține de cald în timp ce înoată, și o blană cu două straturi care îi izolează de aerul arctic rece.

Informații interesante despre urșii polari

Ursul polar este cel mai carnivor membru al familiei urșilor, hrănindu-se în principal cu o dietă de foci inelate, deoarece are nevoie de cantități mari de grăsime pentru a supraviețui. Stomacul unui urs polar poate reține echivalentul alimentar de 15% până la 20% din propria greutate corporală, iar sistemul său digestiv absoarbe aproximativ 84% din proteine și 97% din grăsimea pe care o consumă, potrivit WWF.

O metodă obișnuită de vânătoare a urșilor polari presupune ca ursul să stea perfect nemișcat lângă una dintre găurile din gheață la care vin focile pentru a respira, așteptând ore în șir sau chiar zile ca o focă să iasă pentru aer. Focile sunt alunecoase și bine concepute pentru a scăpa de urșii polari; un urs polar poate prinde doar una sau două din zece foci pe care le vânează, în funcție de perioada anului și de alte variabile.

Urșii polari sunt considerați înotători talentați și pot susține un ritm de 10 km/h „vâslind” cu labele din față și ținându-și picioarele din spate drepte ca o cârmă. Degetele lor sunt ușor legate între ele pentru a-i ajuta să înoate. Urșii polari sunt de fapt clasificați drept mamifere marine, deoarece își petrec cea mai mare parte a vieții pe gheața oceanului Arctic.

Vă recomandăm să citiți și:

Penele păsărilor marine sunt afectate chiar și de cele mai mici cantități de petrol

Test de cultură generală. Unde trăiesc lemurii?

Tot mai multe dovezi indică faptul că urșii nu sunt carnivori

Pitonii pot înghiți aproape orice. Totuși, cum reușesc?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase