Home » Natură » Test de cultură generală. Câți ani pot trăi pisicile?

Test de cultură generală. Câți ani pot trăi pisicile?

Publicat: 11.12.2023

Speranța de viață a unei pisici este influențată de genetică, mediu și stil de viață. Câți ani pot trăi pisicile și care au fost cele mai bătrâne pisici din lume?

Câți ani pot trăi pisicile? Speranța de viață a unei pisici de casă este de aproximativ 30 de ani. Dar asta nu înseamnă că o pisică obișnuită va trăi atât de mult: durata reală a vieții unei feline este influențată de genetica sa, de mediu și de stilul de viață, precum și de leziuni și boli.

Pisicile au, în medie, o durată a vieții de aproximativ 15 ani.

Câți ani pot trăi pisicile?

Așa cum se întâmplă și în cazul oamenilor, femelele au tendința de a trăi mai mult decât masculii.

De asemenea, pisicile sterilizate au șanse mai mari să trăiască mai mult decât cele nesterilizate, iar pisicile de rasă pură sunt mai puțin susceptibile să trăiască la fel de mult ca cele de rasă mixtă, potrivit Science Focus.

Ce pisici au avut cea mai lungă viață?

  1. Creme Puff: 38 de ani și 3 zile. Guinness World Records o listează pe Creme Puff, un metis de pisică tărcată, drept cea mai bătrână pisică care a trăit vreodată. Aceasta îi aparținea lui Jake Perry din Austin, Texas.
  2. Baby: 38 de ani. Pe locul al doilea se află Baby, o pisică British Shorthair neagră care a trăit în SUA și a împlinit 38 de ani.
  3. Puss: 36 de ani și o zi. Ediția din 1990 a Cărții Recordurilor Guinness a enumerat-o pe Puss drept cea mai bătrână pisică înregistrată vreodată. Pisica tărcată îi aparținea lui T. Holway din Devon și a murit a doua zi după împlinirea a 36 de ani.
  4. Ma: 34 de ani și 5 luni. În aceeași ediție, Guinness o prezenta pe Ma, o femelă de pisică tărcată deținută de Alice St George Moore, tot din Devon.
  5. Granpa Rexs Allen: 34 de ani și două luni. Deținută tot de Jake Perry, Granpa Rexs Allen a fost un metis de Sphynx și Devon Rex care a trăit până la vârsta de 34 de ani. Perry susține că dieta pisicii a fost secretul vieții sale lungi: ouă, broccoli, bacon și cafea cu smântână.

Vă recomandăm să citiți și:

Test de cultură generală. Care este singurul animal ce nu poate sări?

Rechinii de pe coasta Floridei se hrănesc cu drogurile aruncate în apă de traficanți

Test de cultură generală. Care este cel mai mic mamifer din lume?

Un pește cu dinții ca de om, descoperit în iazul din spatele unei case din SUA

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase