Home » Știință » Privitul în ochi are efecte NEMAIPOMENITE. Cum acţionează acest gest asupra relaţiei dintre două persoane? VIDEO

Privitul în ochi are efecte NEMAIPOMENITE. Cum acţionează acest gest asupra relaţiei dintre două persoane? VIDEO

Privitul în ochi are efecte NEMAIPOMENITE. Cum acţionează acest gest asupra relaţiei dintre două persoane? VIDEO
Publicat: 01.02.2016
Acum mai bine de 20 de ani, psihologul Arthur Aron a condus un experiment în urma căruia a concluzionat că privitul direct în ochii cuiva influenţează sentimentele persoanelor implicate.
În zilele noastre, o scriitoare a fost preocupată de acest fenomen şi a decis să ducă experimentul mai departe. Mandy Len Catron a auzit şi ea martoră de efectele uimitoare pe care le poate avea privitul în ochi. 
 
„Un barbat si o femeie intră în laborator pe uşi diferite. Ei stau faţă în faţă şi răspund la o serie de întrebări personale. Apoi se uită unul în ochii celuilalt timp de patru minute. Cel mai interesant detaliu… Şase luni mai târziu, cei doi participanţi s-au căsătorit. Şi i-au invitat la nuntă pe cei care lucrau în laborator”, a scris Mandy Len Catron.
 
Chiaro  scriitoare a testat acest experiment cu bărbatul de care se îndrăgostise, pentru a încerca să infirme rezultatul obţinut de acţiunile lui Arthur Aron. În final, însă, nu a reuşit, întrucât cei doi s-au privit în ochi timp de patru minute, pe un pod, la miezul nopţii şi au ajuns, într-un final, să aibă o relaţie. 
 
Inspirat de această poveste, un utilizator de Youtube a recrutat şase perechi (cupluri căsătorite, persoane aflate într-o relaţie de puţin timp, dar şi necunoscuţi) pentru a-i supune experimentului. „Când mă uit la tine de foarte aproape, îmi dau seama cât de mult am nevoie de tine şi ce însemni pentru mine, deoarece acesta e adevărul”, i-a spus un barbat soţiei sale cu care este căsătorit de 55 de ani.
 

Un studiu japonez a încercat să explice modul în care un aparent banal contact vizual poate crea acest tip atât de profund de intimitate. Cercetarea publicată în ziarul Neuroimage a venit cu o explicaţie din punct de vedere medical, arătând că privitul în ochi sincronizează activitatea creierului între cei doi oameni implicaţi. Acest ritm comun duce la interrelaţionarea oamenilor şi la construirea unui „singur sistem conectat” care se poate concretiza chiar într-o iubire la prima vedere.  

Sursa: Gândul
 
Vă mai recomandăm şi aceste articole:
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase