Home » Stiinta » De ce femeilor le plac băieţii răi? Realitatea dură din închisorile din SUA, pe care americanii încearcă să o ascundă – FOTO

De ce femeilor le plac băieţii răi? Realitatea dură din închisorile din SUA, pe care americanii încearcă să o ascundă – FOTO

Autor: Marina Manastîrlî 04.27.2016
Femeilor într-adevăr le plac ‘’băieţii răi’’?

Potrivit unui nou studiu al gardienilor şi al altor angajaţi în funcţii de corecţie, atracţia faţă de oamenii cu antecendente penale este simţită mai des de femei decât de bărbaţi.

Termenul oficial pentru apetitul sexual faţă de persoanele cu antecedente penale este cunoscut ca fiind hybristophilia şi a fost studiat de către cercetătorul Philippe Bensimon, de la Universitatea din Montreal.

Acest tip de comportament este cel mai bine demonstrat în cazurile criminalilor în serie din SUA: Charles Manson şi Ted Bundy, care sunt cunoscuţi pe scară largă pentru faptul că primesc multiple e-mailuri de natură sexuală de la fanele lor.

În cazul celor care lucrează în instituţii corecţionale din SUA, hybristophilia afectează aproape 4 % din lucratorii din penitenciare, care includ: gardieni, psihologi, asistenţi sociali, asistenţi medicali, profesori şi alţi profesionişti.

Acei lucrători care încearcă să acţioneze conform dorinţele, care încorporează totul, începând de la relaţii romantice până la obscenitate îndreptate către un deţinut, pot fi pedepsiţi conform legislaţiei SUA.

„Este tabu. Toate instituţiile penale, fără excepţie, sunt afectate de acest fenomen, iar conducerea închisorilor încearcă să nege existenţa lui. Ei nici măcar nu vorbesc despre acest fenomen în instruirea personalului”, a explicat cercetătorul Philippe Bensimon.

Într-un studiu publicat în revista Déliquance, justice et autres questions de société, cercetătorul a analizat mai mult de 300 de cazuri din SUA şi mass-media europeană pentru o perioadă de 10 ani, 2005-2015.

În toate cazurile, angajaţii închisorilor au fost eliberaţi din funcţiile lor, iar unora chiar le-a fost interzisă activitatea ulterioară în această profesie.

Studiul a descoperit că femeile sunt mai afectate decât bărbaţii. În peste 70 % din cazurile de comportament sexual deviant din cadrul sistemului corecţional din SUA implică personal de sex feminin. Această cifră a rezultat chiar dacă personalul feminin reprezintă mai puţin de jumătate din forţa de muncă din închisorile din SUA.

Potrivit lui Bensimon, această proporţie se poate datora funcţiilor în care femeile sunt angajate, ceea ce ar putea conduce la legături emoţionale care se formează între personal şi deţinuţi.

„Spre exemplu, în Canada, multe servicii corecţionale pentru bărbaţi sunt, în mare parte, formate din medici femei, inclusiv criminologi, psihologi şi asistente medicale”, a explicat Bensimon.

Studiul a explicat modul în care, din cauza caracterului inegal al închisorii, astfel de relaţii sunt sortite eşecului, cu consecinţe grave pentru ambele părţi.

„Deţinutul implicat este de obicei transferat într-o altă unitate cu etichete speciale în dosarul lui: „manipulator” şi „posibilă ameninţare la adresa securităţii instituţiei”, scria Bensimon.

În timp ce pentru membrul personalului, pe lângă pierderea locului de muncă, acest comportament poate duce la stigmatizarea socială şi la destrămarea familiei.

Potrivit lui Bensimon, rădăcina problemei poate fi în dezechilibrul din personalitatea angajatului.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm şi aceste articole: