Home » Știință » De câtă energie am avea nevoie pentru a distruge o planetă? Răspunsul depăşeşte orice aşteptări – VIDEO

De câtă energie am avea nevoie pentru a distruge o planetă? Răspunsul depăşeşte orice aşteptări – VIDEO

De câtă energie am avea nevoie pentru a distruge o planetă? Răspunsul depăşeşte orice aşteptări – VIDEO
Publicat: 30.04.2016
Mult mai multă energie decât ne-am fi imaginat vreodată.
Pentru fanii seriei Star Wars, aceasta este o întrebare foarte pertinentă. Foarte probabil, creatorii poveştilor din spatele acestor filme nu au fost interesaţi de principiile fizicii, însă există, totuşi, o întrebare care, cu siguranţă, le-ar fi stârnit interesul: de câtă energie am avea nevoie pentru a distruge o planetă. Răspunsul este cât se poate de simplu: foarte multă putere.
 
Explicaţia ne-o dă cercetătorul american Scott Manley, într-un videoclip pe care vă invităm să îl urmăriţi mai jos. Aici, specialistul ne spune că, pentru a distruge o planetă asemănătoare cu Pământul, am avea nevoie de trei trilioane de trilioane de trilioane de jouli de energie. Prin comparaţie, într-un fulger există cinci miliarde de jouli de energie. 

Sursa:youtube.com/Scott Manley
 
Asiguraţi-vă că veţi viziona videoclipul de mai sus, dacă vreţi să aflaţi totul despre ştiinţa din spatele celei mai puternice arme din lumea Star Wars. Ar putea fi mult mai interesant decât oricare curs de fizică sau astronomie la care ai putea participa.  
 
 
                         
                                           Vrei să-ţi construieşti o sabie-laser? Fizicienii îţi pot arăta cum – FOTO
 
                                           Raza de tractare din filmele şi serialele SF a devenit realitate
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase