Home » Știință » Cel mai mare avion construit vreodată a plecat într-o misiune istorică. Ce încărcătură se află la bordul său – VIDEO

Cel mai mare avion construit vreodată a plecat într-o misiune istorică. Ce încărcătură se află la bordul său – VIDEO

Cel mai mare avion construit vreodată a plecat într-o misiune istorică. Ce încărcătură se află la bordul său – VIDEO
Publicat: 12.05.2016
Antonov An-255 Mriya a efectuat primul său zbor la data 21 decembrie 1988.
Cel mai mare avion construit vreodată va parcurge cea mai lungă călătorie din întreaga sa istorie. Aeronava, având o greutate de aproximativ 600 de tone a decolat marţi, 10 mai, de pe aeroportul Gostomel din Ucraina şi urmează să aterizeze în faţa unei mulţimi uriaşe de entuziaşti, pe aeroportul din Perth, Australia, duminică dimineaţă.
 
Proiectat şi construit în Ucraina, în anii 1980, Antonov An-225 Mriya va trebui să facă mai multe escale pentru a fi realimentat, înainte ca încărcătura pe care o transportă, un generator electric cu o greutate de 117 tone, să ajungă la destinaţie. Dispozitivul a fost preluat din Republica Cehă şi urmează să fie livrat companiei miniere australiene Worstely Alumina. Odată pus în funcţiune, generatorul va avea rolul de a alimenta utilajele folosite pentru prelucrarea bauxitei, minereul din care se extrage aluminiul. 

Sursa:youtube.com/Antonov Company
 
Măsurând 84 de metri lungime şi având o anvergură a aripilor de 88 de metri  (aproape de două ori lăţimea unui teren de fotbal obişnuit), avionul a fost folosit de peste două decenii pentru a transporta încărcături masive. Fără a fi încărcat,  Antonov An-225 Mriya (cuvânt care în limba ucraineană înseamnă ,,vis”) poate zbura timp de până la 18 ore, fără a fi realimentat. 
 
Inginerii estimează că faza de descărcare a generatorului de la bord ar putea dura până la 10 ore.
 
Reprezentanţii companiei de logistică care va facilita transportul, DB Schenker, au declarat că avionul va staţiona două zile pe aeroportul din Perth, înainte de a-şi lua din nou zborul. ,,Entuziasmul şi aşteptările pe care le avem sunt foarte mari. Suntem încântaţi că putem coordona acest proiect impresionant”, a declarat Frank Vogel, directorul Diviziei de petrol şi gaze din cadrul DB Schenker .
 
Administraţia aeroportului din Perth se aşteaptă ca la eveniment să participe peste 50.000 de oameni. În acest sens, au fost pregătite zone speciale, din care vizitatorii pot observa cu uşurinţă momentul aterizării. 
 
Sursa: Mail Online
 
 
                                             Americanii au lansat primul avion spatial militar complet autonom
 
                                             Cum e sa traiesti intr-un avion? (FOTO)
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase