Home » Știință » SOLUŢIA fondatorului Blue Origin pentru a salva planeta

SOLUŢIA fondatorului Blue Origin pentru a salva planeta

SOLUŢIA fondatorului Blue Origin pentru a salva planeta
Publicat: 02.06.2016
Jeff Bezos este fondatorul Blue Origin, o companie aerospaţială privată care produce rachete ce pot fi reutilizate şi alte vehicule spaţiale.

Jeff Bezos, fondatorul celui mai mare retailer online din lume, Amazon, crede că planeta poate fi salvată prin stoparea încălzirii globale şi prevenirea consumării resurselor, dacă industria grea va fi mutată în spaţiu, scrie Go4it.

Blue Origin nu are printre priorităţi colonizarea planetei Marte, care se află în capul listei companiei rivale SpaceX.

„Cred că trebuie să mutăm în spaţiu industria grea pentru a salva Pământul”, a declarat Bezos la Code Conference 2016.

Argumentul lui este că oamenii au nevoie de energie sustenabilă, iar cea provenită de la vânt şi soare nu va fi suficientă. Aşa că în următoarele sute de ani oamenii vor trebui să construiască fabrici în spaţiu, care să obţină energie de la soare sau prin fuziune nucleară.

Pământul va rămâne o zonă rezidenţială care va găzdui doar industrii uşoare, nepoluante şi care nu sunt periculoase în caz de accident.

Pe de altă parte, Space X, compania fondată de Elon Musk, crede că omenirea se poate salva prin colonizarea altor planete, începând cu cea mai primitoare din sistemul nostru solar – Marte. De aceea, compania şi-a stabilit un obiectiv ambiţios: trimiterea unei capsule pe Marte până în 2018.

În cursa pentru Planeta Roşie se află şi gigantul aerospaţial Lokheed Martin, care şi-a propus ca până în 2028 să pună o staţie spaţială pe orbita planetei Marte. La bordul acesteia se vor afla 6 astronauţi.

Sursa: Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase