Home » Știință » Ruşii urmează să construiască o variantă proprie a Hyperloop, mult mai ieftină

Ruşii urmează să construiască o variantă proprie a Hyperloop, mult mai ieftină

Ruşii urmează să construiască o variantă proprie a Hyperloop, mult mai ieftină
Publicat: 02.06.2016
Inginerii ruşi spun că vor construi un sistem de transport similar cu cel propus de Elon Musk, însă mult mai ieftin.
Experţii ruşi din domeniul transportului feroviar au făcut public faptul că ţara lor pregăteşte o versiune proprie a vehiculului Hyperloop, lansat de cunoscutul antreprenor american Elon Musk. Conform site-ului de ştiri RBC, reţeaua va lega Rusia de Vest de Orientul Îndepărtat. 
 
Directorul Centrului de Dezvoltare şi Inovare în Domeniul Feroviar din Rusia, Anatolyi Zaitsev, a declarat că, în timp ce occidentalii investesc în proiectul lor aproximativ 21 miliarde de dolari, ruşii pot construi acelaşi sistem la numai jumătate din acest preţ. ,,Costul acestui proiect la standardele occidentale este de circa 21 miliarde de dolari, însă în conformitate cu standardele noastre, putem face acelaşi lucru cu numai jumatate din preţ, adică 12-13 miliarde de dolari”, a spus Zaitsev pentru RBC. 
 
Oficialul rus a confirmat faptul că prima secţiune a reţelei va lega oraşele St. Petersburg şi Moscova şi a fost realizată cu scopul de a transporta mărfuri până la terminalele ruseşti de la Marea Baltică, pe o distanţă de aproximativ 640 de kilometri. În acest sens, în anul 2014, reprezentanţii Căilor Ferate Ruse au semnat un acord pentru proiectarea unui sistem de transport feroviar bazat pe tehnologia levitaţiei magnetice.
 
Sistemul rusesc va fi o alternativă la Hyperloop, o metodă de călătorie care va putea permite transportul de persoane la viteze de până la 1200 km/h. Ideea aparţine miliardarului american Elon Musk, care, în anul 2013, declara că le va permite oamenilor să călătorească de la Los Angeles la San Francisco, pe o distanţă de circa 610 de kilometri, în numai 30 de minute (jumătate din timpul necesar pe care îl parcurge un avion pe aceeaşi rută). 
 
Conform proiectului, sistemul urmează să fie construit sub forma unui tub vidat suspendat deasupra solului, pentru a fi protejat împotriva intemperiilor şi a cutremurelor. În interiorul cilindrului vehiculele propriu-zise vor circula cu ajutorul levitaţiei magnetice.
 
La începutul acestui an, reprezentanţii Hyperloop Transport Technologies (HTT) s-au întâlnit cu oficiali ai guvernului slovac pentru a finaliza şi semna un acord care prevedea introducerea noului tip de sistem de transport în Europa. Varianta europeană a conceptului lui Elon Musk urmează să fie transpusă în realitate cu scopul de a scurta timpul de călătorie dintre Bratislava, Viena şi Budapesta. 
 
Conducerea Hyperloop Transport Technologies şi-a propus să finalizeze prima etapă a sistemului european până în anul 2020. Compania a estimat costul total al construcţiei la circa 200-300 de milioane de dolari. 
 
Sursa: Mail Online
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase