Home » Știință » Cum pot fi transformate gazele de eşapament în combustibil. Experiment video

Cum pot fi transformate gazele de eşapament în combustibil. Experiment video

Publicat: 05.06.2016
Cum pot fi transformate gazele de eşapament în combustibil. Experiment video
Jimmy de Ville şi Greg Foot ne arată încă o dată că tehnologia folosită la fabricarea maşinilor de Formula 1 este deosebit de fascinantă.
Oricine a fost vreodată blocat în trafic este familiarizat cu gazele de eşapament lăsate în urmă de automobile. Situaţia este mult mai complexă în cazul maşinilor de Formula 1, care eliberează în atmosferă gaze a căror temperatură poate depăşi chiar şi 1000 de grade Celsius. 
 
Există o metodă prin care am putea exploata această căldură pentru a face automobilul de Formula 1 să devină mai puternic? Răspunsul ni-l oferă inginerul Jimmy de Ville şi prezentatorul Greg Foot, care ne prezintă într-un videoclip modul în care funcţionează un dispozitiv cunoscut sub numele de ,,MGU-H”. 

Sursa:youtube.com/Honda Racing F1
 
Cât de puternică ar deveni maşina sport dacă ar fi dotată cu un astfel de sistem? De Ville şi Foot ne demonstrează acest lucru, folosind 750 de rachete, pe care le-au ataşat unei roţi cu motor. 
 
Specialiştii ne spun că acest proces are loc în motorul unei maşini de Formula 1 în fiecare secundă. Nu în ultimul rând, ei ne sfătuiesc să nu încercăm acest experiment acasă. 
 
 
 
 
                                              EcoF3, masina vegetala care foloseste ciocolata in loc de combustibil                                            
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase