Home » Știință » Misterul celebrului ”extraterestru” Atacama a fost desluşit după 13 ani de la descoperirea lui

Misterul celebrului ”extraterestru” Atacama a fost desluşit după 13 ani de la descoperirea lui

Publicat: 23.09.2016
Misterul celebrului ”extraterestru” Atacama a fost desluşit după 13 ani de la descoperirea lui
Cercetătorii au realizat o descoperire misteriosă în deşertul Atacama din Chile, în 2003

Experţii au descoperit  un mic schelet care arăta ca cel al unui om, cu excepţia unor trăsături care i-au pus pe cercetători pe gânduri. După ce imaginea a apărut pe internet, multe persoane au afirmat că ar putea fi vorba de un extraterestru. Însă experţii au realizat teste pentru a descoperi identitatea scheletului anormal, poreclit Ata.

Scheletul are doar 15 centimetri lungime, la prima vedere mulţi au declarat că ar putea fi scheletul unui copil prematur, alte persoane au afirmat că ar putea fi vorba doar de o farsă. Mărimea lui Ata nu este singurul lucru care i-a uimit pe cercetători, scheletul prezintă deformări fizice. De exemplu, oamenii au 12 coaste, însă scheletul are doar 10, iar forma capului ascuţită ar fi fost conferită de turicefalie. Deformarea feţei şi a mandibulei i-au conferit o înfăţişare care nu este pământeană.

Scheletul a făcut parte dintr-o colecţie privată până în 2009, când a fost adus în cadrul unui simpozion din Barcelona. În toamna anului 2012, cercetătorilor le-a fost oferită şansa de a-l studia pe Ata cu ajutorul razelor X şi a mostrelor genetice. În imaginile efectuate au putut fi văzuţi plămânii şi inima individului. Studiile preliminare au demonstrat că este vorba de materie de origine umană, însă 9% din materie nu s-a potrivit cu referinţa genomului. Studiul mitocondriilor din ADN au dezvăluit că mama lui Ata a fost originară din acelaşi loc în care a fost descoperit scheletul.

Una dintre cele mai impresionante descoperiri în urma analizelor a fost faptul că Ata nu era un fetus. Acesta avea dinţii precum cei ai unui om matur, iar oasele erau bine dezvoltate precum cele ale unui copil cu vârsta între 6 şi 8 ani.  Cum ar putea un copil de 6 ani să aibă doar şase centimetri?

Unele dintre explicaţii ar fi nanismul, progeria (îmbătrânire prematură) sau mumificarea unui fetus.

Sursa: IFL Science 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase