Home » Știință » Echipa de vânătoare de extratereştri a lui Stephen Hawking investighează semnale stranii de la sute de stele

Echipa de vânătoare de extratereştri a lui Stephen Hawking investighează semnale stranii de la sute de stele

Publicat: 19.10.2016
Astronomii au analizat semnalele luminoase provenite de la 2,5 milioane de stele observate de Sloan Digital Sky Survey.

Echipa de cercetători a descoperit lumini stranii precum cele de ,,stroboscop”, care provin din 234 de stele. Aceştia au sugerat că pulsaţiile luminoase ,,au forma exactă a unui semnal produs de forme de viaţă inteligente extraterestre”. Echipa lui Stephen Hawking, care cercetează posibilitatea existenţei vieţii extraterestre, a preluat cazul pentru a-l confirma sau infirma.

Astronomul Ermanno Borra şi Eric Trottier, din cadrul Universităţii Laval din Canada, susţin că ar exista 234 de civilizaţii extraterestre care emit semnale luminoase coordonate către Pământ, însă datele sunt extrem de premature.

Cercetătorii din cadrul proiectului Breakthrought Listen, fondat de Stephen Hawking şi miliardarul Yuri Milner, afirmă că nu extratereştrii sunt ultimul lucru pe care îl descoperă atunci când investighează astfel de afirmaţii.

,,Însă unul dintre cele 10.000 de obiecte cu lumină neobişnuită observate de Borra şi Trottier merită să fie studiat în continuare,”  conform Centrului de Cercetare SETI.

,,Însă, afirmaţiile extraordinare trebuie susţinute de dovezi extraordinare. Este prematur să declarăm că semnalele luminoase sunt produse de civilizaţii extraterestre,” adaugă aceştia.

Iată ce au descoperit Borra şi Trottier

În 2012, Borra a sugerat că civilizaţiile extraterestre dacă ar vrea să contacteze oamenii ar trimite raze de lumină care ar arăta nenaturale pentru ca cercetătorii să ştie că trebuie analizate. Acesta a format o echipă împreună cu Trottier, pentru a analiza peste 2,5 milioane de stele care au fost înregistrate de Sloan Digital Sky Survey, pentru a observa dacă una dintre ele ar emite astfel de lumini.

Echipa a declarat că au detectat acelaşi tip de semnal când au analizat 234 dintre stele.

,,Am descoperit că semnalul luminos avea forma exactă produsă de formele de viaţă extraterestre,” au declarat cercetătorii.

După cum explică Hall, dacă din discuţie ar fi scos subiectul extratereştrilor, cei doi au descoperit 2,5 stele din acelaşi spectru al Soarelui, dar doar 234 dintre ele trimiteau raze de lumină către Pământ în aceiaşi perioadă de timp.

Echipa din cadrul SETI şi Breakthrough Listen au stabilit o scală de la 0 la 10 pentru a cuantifica descoperirea existenţei vieţii de pe alte planete. Până în prezent, scorul este între 0 şi 1, dar analizele vor continua.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următorele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase