Home » Știință » Hipnoza poate rezolva atât probleme psihice, cât şi fizice

Hipnoza poate rezolva atât probleme psihice, cât şi fizice

Hipnoza poate rezolva atât probleme psihice, cât şi fizice
Publicat: 31.10.2016
Hipnoza produce schimbări la nivel psihic şi facilitează vindecarea unor boli. Hipnoterapia este folosită cu rezultate foarte bune pentru o gamă largă de probleme: tulburări anxioase (atacuri de panică, anxietate generalizată, agorafobie, fobii specifice, fobie socială), depresie, tulburare de stres posttraumatică, adicţii, afecţiuni psihosomatice (migrene, astm bronşic, gastrită, colon iritabil, afecţiuni dermatologice), disfuncţii sexuale, tulburări de alimentaţie, reducerea intensităţii durerilor cronice şi acute, optimizarea performanţelor sportive şi de învăţare etc.

“Hipnoza este un instrument terapeutic care accesează partea inconştientă a psihicului, permite conştientizarea problemelor profunde, a amintirilor traumatizante, a impulsurilor sau conflictelor interioare. Prin intermediul hipnozei pacientul obţine un control mai mare asupra gândurilor, echilibru emoţional, modificarea comportamentului, creşterea performanţelor. Se intră în contact cu resursele interioare care pot duce la o soluţionare optimă a problemelor sau a conflictelor emoţionale, precum şi la o mai bună reglare a stărilor psihice, la creşterea autocontrolului şi a încrederii în sine.”, precizează psihoterapeutul Ina Baranga pentru Gândul.

Motivele care îi determină pe oameni să apeleze la hipnoză sunt diverse. „Hipnoza nu este o terapie în sine, ea reprezintă doar o componentă a unui proces terapeutic complex. Hipnoza sprijină demersul terapeutic prin creşterea receptivităţii la sugestii, prin accesarea părţii inconştiente a psihicului, prin deblocarea unor abilităţi creative şi imaginative. Pacientul este ajutat să îşi folosească abilităţile inconştiente într-un mod constructiv, să dobândească un control mai mare asupra propriei stări de bine şi de sănătate”, mai spune psihoterapeutul.

În timpul hipnozei, persoana este relaxată, are respiraţia încetinită şi ochii închişi, aşa  că pare adormită. „Chiar termenul hipnoză induce această idee, deoarece provine din Hypnos, care în greaca veche însemna somn şi era, de asemenea, numele zeului somnului. De fapt, pacientul se află într-o stare de veghe relaxată, este conştient de stimulii exteriori, dar îi ignoră. Atenţia este focusată asupra trăirilor şi imaginilor interioare indicate de terapeut. În transa hipnotică, undele cerebrale sunt de tip alfa, specifice stării de calm, relaxare, de visare cu ochii deschişi sau momentelor premergătoare adormirii”, adaugă Ina Baranga pentru Gândul.

Citeşte continuarea aici

Citeşte şi:

Efectul hipnozei asupra creierului

Hipnoza animala – un mister inca nedezlegat (VIDEO)

Politia britanica va depista infractorii prin hipnoza

S-a autohipnotizat in oglinda si asa a ramas 5 ore

 

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase