Iată cum sună Universul. Sunetul STRANIU emis de undele magnetosonice din jurul Pământului

27 11. 2016, 09:05

Undele sonore aflate în spaţiu, în preajma Pământului, sunt foarte importante pentru existenţa continuă a tehnologiei de pe Terra. Fundamental, undele sonore sunt oscilaţii de presiune care călătoresc prin mediul în care se află. 

În majoritatea cazurilor, acestea sunt o serie de compresii, în care moleculele sunt mult mai apropiate şi rarefiate, parte provocată de mişcarea moleculelor înainte şi înapoi. Pe Pământ există 300.000.000.000.000.000.000 molecule într-un centimetru pătrat de aer. În contrast, în spaţiul interplanetar există în medie cinci protoni raportat la acelaşi volum.

În spaţiu pot fi auzite undele magnetosonice. Deoarece variaţiile de presiune sunt foarte mici, de -100 de decibeli  (pragul la care oamenii pot auzi este de +60 de decibeli), am avea nevoie de un timpan de mărimea Pământului pentru a auzi sunetul.

Deşi nu le putem auzi, aceste unde protejează Pământul de mai multe tipuri de radiaţii din spaţiu.

Mai jos puteţi asculta cum sună Universul.

Sursă: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Există universuri paralele? DOVADA pe care a găsit-o un savant
 
Descoperire spectaculoasă făcută de astronomi. „Este cea mai mare structură individuală identificată vreodată de umanitate”
 
Universul, într-o fotografie fără precedent. Imaginea spectaculoasă a fost creată în 10 ani şi cuprinde 10.000 de galaxii
 
Adio Big Bang? Oamenii de ştiinţă au o nouă teorie extraordinară despre cum a apărut Universul