Un nou medicament ar putea repara leziunile de pe creier produse de accidentele vasculare cerebrale

05 12. 2016, 09:15

Cercetătorii au dezvoltat tratamentul utilizând rase de şoareci care pot  dezvolta accidente vasculare cerebrale ischemice, cea mai comună formă de accident vascular cerebral. Afecţiunea se produce atunci când o arteră care alimentează creierul cu oxigen este blocată.

La scurt timp după ce şoarecii au avut un accident vascular cerebral, cercetătorii i-au tratat cu blocantul interleukin-1, un medicament antiinflamator care este utilizat în prezent pentru tratarea artritei reumatoidă. 

Experţii au observat o reducere a deteriorărilor din creier care apar în urma unui accident vascular, de asemenea medicamentul a produs amplificarea neurogenezei (producerea de noi neuroni) în zona în care au fost produse leziunile. În urma medicamentului, şoarecii au reuşit să-şi recapete mobilitatea motorie. 

Momentan nu există un tratament pentru a preveni sau inversa leziunile din creier provocate de accidentele vasculare cerebrale.

Sursa: Futurism

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Ce trebuie să mănânci pentru a-ţi reduce riscul de atac cerebral?
 
Femeile, în pericol! Care sunt semnele la care trebuie să fie atente persoanele care vor să evite un accident vascular cerebral
 
Un nou studiu dezvăluie o tendinţă îngrijorătoare: tot mai mulţi tineri sunt afectaţi de o suferinţă gravă a bătrâneţii
 
Riscurile pe care le poate avea consumul redus de sare