Home » Știință » NASA a publicat imagini incredibile cu inele lui Saturn în timpul ultimei misiuni a sondei Cassini-Galerie Foto

NASA a publicat imagini incredibile cu inele lui Saturn în timpul ultimei misiuni a sondei Cassini-Galerie Foto

Publicat: 02.02.2017
Sonda Cassini a înregistrat imagini incredibile cu inelele lui Saturn. Imaginile prezintă în detaliu discurile masive din particule de gheaţă care orbitează planeta.

Imaginile au fost realizate de sonda NASA în timp orbita prin sistemul de inele al lui Saturn. Imaginile sunt printre ultimele realizate de sondă, deoarece în septembrie, după 20 de ani de cercetare, Cassini se va prăbuşi în gigantul gazos, notează Science Alert.

Galerie foto

vezi galeria
3 foto

,,Am obţinut cele mai bune imagini cu inelele lui Saturn,” afirmă Carolyn Porco din cadrul Space Science Intitute din Boulder, Colorado. Imaginile realizate la calitate înaltă au fost realizate de la o distanţă de 550 de metri, aproximativ aceiaşi înălţime precum cea a celor mai înalte clădiri de pe Terra

Credit: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

În imaginea de mai sus poate fi observat cel mai mare şi mai îndepărtat inel care se află la 134.500 de kilometri de Saturn.

Aspectul încreţit, cunoscut ca undă a densităţii, este realizat din particule de gheaţă care se strâng sub forme denumite de cercetători ,,paie”.

Sonda s-a aflat la cea mai apropiată distanţă de Saturn încât particulele de gheaţă au început să se izbească de navă.  ,,În informaţiile primite au auzit particulele cum se loveau de Cassini,” afirmă cercetătoarea Linda Spilker. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase