Home » Știință » Descoperirea a peste 60 de planete noi creşte posibilitatea detectării vieţii extraterestre. Şanse mari sunt pe un ”Pământ foarte fierbinte”

Descoperirea a peste 60 de planete noi creşte posibilitatea detectării vieţii extraterestre. Şanse mari sunt pe un ”Pământ foarte fierbinte”

Descoperirea a peste 60 de planete noi creşte posibilitatea detectării vieţii extraterestre. Şanse mari sunt pe un ”Pământ foarte fierbinte”
Publicat: 16.02.2017
Astronomii au descoperit 60 de noi planete în apropiere Terrei. Descoperirea sugerează că există nenumărate planete care aşteaptă să fie descoperite şi care ar putea susţine viaţa extraterestră.

O echipă de cercetători din mai multe ţări au descoperit 60 de potenţiale plante, ceea ce înseamnă că în timpul misiunii numărul planetelor descoperite a ajuns la 114. În cele din urmă unele ar putea fi asemănătoare cu Pământul fiind capabile să susţină viaţa, notează Independent

Una dintre exoplanete, un ,,Pământ foarte fierbinte’,’ cu o suprafaţă stâncoasă, a fost descoperită în al patrulea sistem stelar din apropierea Pământului. Planeta, cunoscută cu numele de Gliese 411-b, ar putea sugera că toate stelele din apropierea Soarelui au planete care orbitează în jurul lor, iar una dintre ele ar putea avea aceleaşi condiţii precum Terra

Rezultatele se bazează pe 61.000 de observaţii individuale a 1.600 de stele realizate pe o perioadă de 20 de ani de către astronomii din Statele Unite ale Americii. Observaţiile fac parte din Lick-Carnegie Exoplanet Survey, care a început în anul 1996. 

,,Aceste planete noi ne vor ajuta să înţelegem mai bine procesul de formare al sistemului planetar,” spune dr. Tuomi. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase